Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bárta šikuje za Johna: Nikdo si z něj nebude dělat srandu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, apk - 
11. května 2011
16:34

Faktický lídr Věcí veřejných Vít Bárta se rozhodl vzdát kandidatury na předsedu nejmenší vládní strany. VV se podle něj mají sjednotit za svým dosavadním šéfem Radkem Johnem. "Z Radka Johna ani z Věcí veřejných si nikdo dělat srandu nebude," prohlásil na tiskové konferenci Vít Bárta

Strana nesmí vzdát boj s korupcí v ČR, uvedl na tiskové konferenci Bárta. Vicepremiér a předseda VV John ve středu oznámil, že odchází z vlády. Jako důvod uvedl nedostatečnou podporu protikorupčního boje ze strany premiéra Petra Nečase (ODS). Johna ve středu přijal prezident Václav Klaus, předseda VV mu své rozhodnutí vysvětlil.

Do šiku za Johnem

Podle Bárty je nyní důležité, aby se poslanci Věcí veřejných sešikovali za svým dosavadním předsedou, který je nyní po Bártově odstoupení z volby největším favoritem hlasování o předsedu VV. Jedině tak může nejmenší vládní strana bojovat s korupcí, ale také zrádci a kmotry, uvedl Bárta.

John ve středu uvedl, že VV při dubnové vládní krizi ustoupily v zájmu uklidnění situace a očekávaly, že vláda bude pracovat na reformách, že přijdou personální změny v kabinetu podle principu presumpce viny a vznikne protikorupční úřad s nezávislým týmem, za nějž ponese John odpovědnost. "Avšak to se neděje, reformy se neprojednávají, K9 se neschází, personální změny jsou v nedohlednu," zdůraznil předseda VV. Od své rezignace si slibuje urychlení reformních snah vlády.

komentator ( 13. května 2011 08:33 )

Nepřinutil Nečas Bártu a Johna odejít z vlády? Nekonal se fakticky vyhazov Bárty a Johna z vlády? Copak by odešli o vlastní vůli? Vyhověl Nečas požadavkům Véčkařů, že spolu s Bártou, Johnem a (perspektivně s Dobešem) musí z vlády vypadnout rovněž Vondra, Fuxa a kalousek? Proč si Véčkaři notují s politickými dinosaury Kalouskem, Nečasem, Vondrou ve vládě, když před volbami tvrdili, že vymýtí dinosaury z politiky? Co prosadili véčkaři? Které ze svých klíčových předvolebních slibů splnili?

dobrotka ( 13. května 2011 05:54 )

no tak si ten "otloukanek" snazi postavit hlavu!

dobrotka ( 13. května 2011 05:52 )

dobrotka ( 13. května 2011 05:51 )

pred nejakou dobou jsem te mela docela rada, ale ted uz jses opravdu trapnej

dobrotka ( 13. května 2011 05:50 )

jo, mas pravdu, ze je jak kafemlejnek i s tema korytama i s kritikou Johna. Jako Langeruv papousek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa