Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smích a politika: Johnovy VeVerky mají kamerky

Autor: Oldřich Tichý, Kjos - 
24. dubna 2011
04:47

Z tiskové zprávy bezpečnostní agentury ABL: „Štěnici si dala Kristýna Kočí do ložnice sama. Můžeme to doložit záběry z naší skryté kamery!“ Po vládní krizi, kterou živily mimo jiné tajné nahrávky a odposlechy, by možná taková zpráva leckoho ani nepřekvapila. Přesto jde o vtip. Přesvědčte se s Nedělním Bleskem, že politika se dá brát i s nadhledem.

Když měl šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg říct, co bylo podle něj příčinou krize, odpověděl: „Mně už se z toho hlava kočí.“ Narážel na to, že podle jedněch byl za vším komplot poslanců Kristýny Kočí (VV) a Petra Tluchoře (ODS). Právě tajná nahrávka Kočí, která se vulgárním slovníkem svěřila známým, jak chystala puč, se už stihla stát předlohou pro divadelní hru Blonďatá bestie.

Bavič Ruda z Ostravy zase Kočí věnoval raperský song. Zpěvák Ondřej Hejma se pro změnu v písničce Vládní krize trefuje do strany Věci veřejné, jejímž členům se říká »VeVerky«.

Kočí totiž tajně nahrál její kamarád a spolustraník. Podle Hejmy »veverky mají baterky a na zádech nosí takový malý kamerky«. Nezapomněl ani na neofi - ciálního šéfa VV a někdejšího majitele ABL Víta Bártu, na kterého praskl tajný plán na ovládnutí politiky. To, že v době otřesů či třeba katastrof vzniká více vtipů, je podle psychologů normální – lidé si raději dělají legraci z toho, z čeho se jinak museli zbláznit.

Možná i proto začal poté, co Radka Johna nahradil na vnitru expolicista Jan Kubice, obíhat následující vtip: Krize skončila. Ministr John předává úřad. „To je ale velké ministerstvo, tady pracuje hodně lidí, co?“ ptá se Kubice. „To jo, někdy i polovina,“ odpoví bezelstně John.

Ruda z Ostravy pro Koč:

I přes vodopády keců politika plyne dál a Česko se točí, kolem té Kočí, kikinky Kočí. Všude tajné nahrávky, kdo na to skočí? Možná ta bloncka Kočí, ta krásná fajná baba Kočí. A co na to Radek Džon Z těch vlastních očí? Ta jeho banda na nás všecky tuze raz močí.

A Ondřej Hejma:

Mám pro vás dramatickou story toho Vítka Bárty, co zamíchal karty tý svojí party.

Tak hustě, že nebylo vidět ani na kousek a do toho vlítnul ten katolík Kalousek. Pěknej brousek a žádnej Matěj a taky mu za to v nebi moc hezky platěj.

On ví, že hříšník se v pekle smaží. Ale Vítek? Vítek to má v paži. Radek John, jo to je von, mikrofonu šampion je lepší než Elton.

Ty jeho veverky mají baterky a na zádech nosí takový malý kamerky. Štěnice do ložnice pod postelí, co nestihnou v sobotu nechaj na neděli.

gogo ( 26. dubna 2011 18:22 )

Co se děje je bohužel k pláči. A co se v nejbližších týdnech chystá, z toho jde mráz po zádech.... Na své kůži tyto "reformy" pocítí téměř každý z nás. Ale jak se zdá, lidem to zatím většinou nedochází ....

handgood ( 25. dubna 2011 15:37 )

satankauz ti lepšie pristane. Mám radšej Maďara neže satanakauza.

jozzinek ( 25. dubna 2011 14:24 )

Nebyla tvá máti... santo.... ??? znásilněna... někde u Černobylu???... když to Rusko zůstalo v tvém podvědomí??? Semeno tvého báťušku rudoarmějce bylo asi hodně ozářené, že z tebe vyrost takovej z-kurvenejmutant.

handgood ( 25. dubna 2011 12:01 )

máme v Žiline tiež jednoho Slotu, ktorý má stejné myšlienkové pochody ako santakauza. Nie je to tvoj príbuzný?

jozzinek ( 25. dubna 2011 09:30 )

santakauz... neboli svatá kauza... umíš také něco jiného, než sprostě osočovat své odpůrce? Ty máš vlastnosti toho smradlavého tchoře, co zde zamořuje svými odpornými, pokud se to dá ještě tak nazvat... českými přídomky. Tvůj mozek je zřejme propojen bajpásem přímo s rektálním otvorem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa