Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bylo nás 10 nezkorumpovaných, vypráví Ringo Čech

Umělec a politik František Ringo Čech se na archivní nahrávce rozhořčuje nad korupcí v politice
Umělec a politik František Ringo Čech se na archivní nahrávce rozhořčuje nad korupcí v politice  (Autor: Pavel Machan)
Autor: jaj, koj - 
9. března 2011
11:32

VIDEO: „Všechno rozkradli, všechno!“ rozhořčuje se na archivní nahrávce z roku 1997 František Ringo Čech. Umělec a politik si nevědomky před kamerou vylévá srdce nad korupčními praktikami tehdejších politiků. Autor nahrávky Igor Chaun se svolením Čecha video umístil na server YouTube.

Ringo Čecha pořádně nastartuje novinový článek, kde se o něm jeho autor nelichotivě vyjadřuje. Čech ho otituluje několika peprnými výrazy a dodá: „Nás tam v tom parlamentu, kluci, kteří si nenecháváme platit, nás tam je deset. A on mě uráží!“ Na videu sám přiznává, že peněz má dost a vydělal si je za minulého režimu.

„Žádný parazit nezabije svýho hostitele, oni jo! Všechno za těch sedm let rozkradli!“ odhaluje zákulisní praktiky české politiky. Ringo Čech v té době působil jako poslanec a pražský zastupitel za ČSSD. I když burácí hlavně na účet ODS, serveru ParlamentniListy.cz se svěřil, že pozdější praktiky jeho vlastní strany mu taktéž vyrazily dech. "Já v té době obviňuji modré ptáky, jako politik jsem zažil jen opozici, ale to jsem netušil, jaký mazec uděláme ještě my,” řekl.

Video  Ringo Čech popisuje korupční politické prostředí v roce 1997.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Zdržte to o sedm dní a máte milion v kapse

Na nahrávce přímo hovoří o korupčním jednání při privatizaci pražských vodáren, kdy rozprodej těch výnosných částí byly pouze, jak sám říká "malé domů". Stejně tak veřejně hovoří o podplácení úředníků, aby vědomě porušovali podmínky smluv a tím zvýhodňovali nakupující, kterým stát musí platit penále. O zisk se pak samozřejmě rozdělí.

Při závěrečné debatě s režisérem Chaunem v dokumentu o Miki Volkovi, před jehož natáčením materiál vznikl, si posteskne nad pokleslou morálkou lidí. “Jsem z toho v pr...i, nepovedli jsme se Pánu bohu, jsme hrozný k...y,” dodává smutně na závěr. "Kameraman Miloš Kabyl si dělal kompozici a nenápadně sepnul kameru. Ringo to opravdu neví. Baví mne a je mi sympatické, jak odložil masku baviče a od srdce řekl, co si myslí," stojí v komentáři pod videem psaném Chaunovým jménem.

jakub-moravec ( 12. března 2011 09:55 )

Je to všechno banda komoušů a zlodějů, včetně toho Ringa Čecha, to video, to taky nemusí být jak se zdá, ale mohlo být uměle uděláno aby ten Čech na sebe upoutal, a už jsem slyšel i hlas, Ringo na Hrad! Jednoho grázla Havla už jsme na Hradě měli. Jestli byl ten Čech poctivý, proč toto neoznámil hned a nečekal až se náhodou to dostane na veřejnost? A ten Igor Chaun, autor toho videa je taky pěkný podfukář, hlídá si tam tu diskuzi YouTobe jako hlídací pes a když se mu nějaký článek někoho nelíbí, okamžitě ho vymaže. Zdá se mi, že totalita z dřívějška pomalu vchází na scénu, když už ani nemáme volnost diskuze.

handgood ( 11. března 2011 11:42 )

To víte... byl ve stádečku ČSSD, jako jeden ze smečky. Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti. Teď by si to snad mohl velký Ringo přiznat.

sakra ( 10. března 2011 12:50 )

75%??? To myslím, že jich je mnohem a mnohem více!!!

max898 ( 10. března 2011 11:31 )

Tak ještě jednou , toto video není celé. Celé video si můžete pustit na Youtube.Tady v Blesku je to vystříhané. A ještě jedna věc. Co s tím může dělat jeden člověk?? Co by se změnilo v roce 1989 kdyby do ulic vyšel jen jeden student? Nic!!

max898 ( 10. března 2011 11:25 )

Co s tím může dělat jeden člověk , když dalších X je zkorumpovaných. Jo a kdyby ste si to video pustili na Youtube tak byste věděl , že ještě z jedním politikem podali tehdy trestní oznámení , ale soud to zamítnul. Ono totiž tam je celé video , tady je to sestříhané jako vždy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa