Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Radnici prodal nejen básně ale i mejdany ve sklípku!

Ve vinném sklepě exstarosty Břeclavi Piškuly se odehrávaly i porady městských úředníků
Ve vinném sklepě exstarosty Břeclavi Piškuly se odehrávaly i porady městských úředníků  (Autor: Jihomoravská cestovní s.r.o., Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár, Kjaj - 
2. února 2011
12:50

Nejen básník, který své verše podivně prodal radnici. Šikovný byl bývalý starosta Břeclavi Dymo Piškula (44) i v jiných kšeftech. Předloni a loni údajně vylepšil rodinný rozpočet způsobem, který zavání podezřením ze střetu zájmů. Cestovní agentuře své družky totiž »přihrával« slušné kšefty. Do jejich sklípku svolával porady vedení radnice. Projedly a propily se tu stovky tisíc korun.

Podle katastru Piškula vlastní v Hlohovci na Břeclavsku vinný sklep s penzionem U krále Jošta. Turistické zařízení provozuje agentura exstarostovy družky Jany Benešové (36) Jihomoravská cestovní, s. r. o. „Přes tuto firmu dávalo město v letech 2009 a 2010 zakázky na ubytování návštěv při městských akcích,“ upozornil zdroj Blesku.

Podle něj se pořádaly v Piškulově vinném sklepě i porady vedoucích pracovníků břeclavské radnice. „Stoly se prohýbaly a víno teklo proudem. Jedna porada přišla na zhruba 120 tisíc,“ dodal člověk obeznámený s poměry na radnici. Bývalý starosta se k problému nevyjádřil, protože nyní pracuje v Polsku jako zástupce nadnárodní firmy. Nový starosta Oldřich Ryšavý se o zakázkách města pro firmu družky jeho předchůdce dozvěděl od Blesku. Slíbil, že věc nechá prošetřit.

husqarnowicz ( 3. února 2011 08:46 )

Klaus není kontrolní orgán. Je úplně jiný orgán. Orgán se řekne česky též úd.

komarius ( 2. února 2011 15:23 )

....až se on,nebo jemu podobní octnou v kriminále!!!!Jinak je to mlácení slámy!!!!

petr11 ( 2. února 2011 13:56 )

.....tady vůbec nefungují kontrolní orgány. Nějak se na to zapomnělo, že p. Klausi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa