Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vondrova "EU" zakázka: 80 milionů předem a za nic!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs, INT - 
31. ledna 2011
12:18

Kolem českého předsednictví EU se objevuje další skandál. Firma Promopro, která během předsednictví zajišťovala technické zabezpečení, dostala podle některých informací až desetkrát víc, než bylo původně v plánu. Místo původně plánovaných osmdesáti milionů se platby údajně vyšplhaly až na 766 milionů korun!

Prvních osmdesát milionů dostala Promopro ještě dřív, než pro českou vládu cokoliv udělala, vyplývá ze zjištění deníku Hospodářské noviny. Jednalo se o zakázku na zajištění techniky v Kongresovém centru. Firma zakázku na technické zajištění předsednictví navíc získala bez otevřeného výběrového řízení. To úřad vlády zpětně zdůvodnil "technickými důvody".

Kdo za to může?

Provalení podivné zakázky, kterou získala firma Promopro od české vlády, dalo do pohybu pátrání po viníkovi celého skandálu. Kvůli množství peněz, které za služby společnosti Promopro vláda zaplatila, podalo ministerstvo financí dokonce trestní oznámení. Výdaji za předsednictví by se měl podle opoziční ČSSD zabývat i Nejvyšší kontrolní úřad. Vinu za tento průšvih si ale zodpovědní činitelé přehazují jako horký brambor.

Premiér Petr Nečas uvedl, že zákonnou odpovědnost za rozpočtovou kapitolu úřadu vlády má jeho vedoucí Jan Novák. Ten však odpovědnost za zakázku už ve čtvrtek odmítl. Uvedl, že za přípravu smluv a výběr dodavatelů odpovídala sekce řízená Vondrou. To podpořil i tehdejší premiér Mirek Topolánek.

komentator ( 1. února 2011 18:12 )

Vondra a recyklovaný černo***ník Kalousek by měli dostat padáka! Tito gauneři do vlády nepatří!!

komentator ( 1. února 2011 16:38 )

Na webu strany Veřejné byly před volbami zveřejněny zlodějiny "politického dinosaura" Kalouska ve funkci náměstka ministra obrany, které způsobily státní kase miliardové ztráty. Šlo o: Nefunkční padáky 114 milionů Kč Neúspěšná modernizace tanku T 72 (tanky šly do šrotu) 19 miliard Kč Nefunkční štábní inf. systém 1 miliarda Kč A další KALOUSKOVŠTINY. Celkový účet za tyto zlodějiny překročil 20 miliard korun! Je smutné, že Véčkaři, kteří tvrdě kritizovali Kalouska před volbami, si nyní notují s dinosaurem Kalouskem a s dinosaurem Vondrou ve vládě. Holt, koryto je koryto. Co jsme si to jsme si. Hlavně když to sype!!

vagen ( 1. února 2011 12:14 )

Vondra je moc velkej zlodej

vagen ( 1. února 2011 12:14 )

Vondro odstup !!

vagen ( 1. února 2011 12:13 )

taky je to na Vondrovi videt , ze je to klasicky vyzirka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa