Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánek to zabalil, práci sháněl zbytečně

Autor: ap, Kjos - 
4. února 2011
13:40

Snaha Mirka Topolánka získat křeslo šéfa Mezinárodní agentury pro energii selhala. Bývalý premiér Topolánek minulý týden přiznal současnému premiérovi Nečasovi, že nemá šanci místo získat. V pátek tak Petr Nečas na summitu EU oficiálně oznámí, že vláda stahuje Topolánkovu kandidaturu.

O tom, že Topolánek má šanci prestižní post skutečně získat, se pochybovalo již dlouho. Důležitou roli přitom hrála skutečnost, že se Evropská unie nebyla schopna dohodnout na jednom společném kandidátovi.

Místo mu hledají už rok

"Pokud jde o stažení kandidatury, byl to můj návrh. S premiérem jsme se dohodli na schůzce minulý týden, že nominaci stáhne. Důvod je celkem prostý. V rozhovoru před více jak půl rokem jsem uvedl, že šance je zhruba 30 procent, a pokud se EU nedohodne na jednom kandidátovi, tak nebudu mít šanci žádnou. To se stalo, v prosinci se EU nedohodla," uvedl Topolánek.

Rok poté, co byl po pádu vlády odejit i z čela ODS, se mu tak jeho straničtí kolegové stále marně snaží sehnat místo, které by Topolánek přijal. Topolánek tak má dostatek prostoru k navážení se do svých bývalých kolegů, jako je tomu v případu podivných praktik současného ministra obrany Alexandra Vondry.

Prozatím se podle svých slov Topolánek živí přednášením na Vysoké škole ekonomické. Šéfuje také ve společnosti VAE Controls Group, kde má mít na starost "celosvětový byznys, marketing a korporátní řízení."

Topolánkův evropský čin

Stažením Topolánkovi kandidatury se uleví i české státní kase. Bývalý premiér totiž uzavřel s ministerstvem zahraničních věcí smlouvu, podle které mu úřad platil letenky a hotely při pobytech v zahraničí. Během nich měl lobovat za své zvolení. Jak vidno, neúspěšně.

Samotný Topolánek prezentuje své odstoupení ze soutěže jako státnický čin. Podle jeho slov tak nechává prostor jednomu evropskému kandidátovi, který bude mít mnohem větší šanci uspět.

 

komentator ( 7. února 2011 08:36 )

Jak je možné, že Topolánkovy cesty do USA a dalších zemí, když Topol loboval za ten svůj flek v mezinárodní organizaci pro energetiku, byly hrazeny z peněz daňových poplatníků? Copak si Topolánek dost nenakradl? Kalousku, jak to že nepečuješ o státní kasu?

pard ( 6. února 2011 18:55 )

Politik si užívá,občané io platí.Proč tedy na nic potřebného peníze nejsou a na pochybné akce je jich dost?

komentator ( 6. února 2011 09:54 )

Topolánek je jednička! Krade jako straka. A jeho firma VAE zkrachovala. Copak není Topolánek borec?

komentator ( 5. února 2011 17:12 )

Topol je jeednička! Zeptejte se lidí z kroměříře, kterým Topolánkova firma VAE dodávala teplo a teplou vodu. Kromeřířáci nemůžou Topolovi a jeho zkrachovalé firmě VAE přijít na jméno!!

komentator ( 5. února 2011 15:28 )

Nutno ocenit, že novináři MFDnes zjistili, že Topolánek z vlastní iniciatiy hájil Bartáka (tehdejšího náměstka ministra obrany) vyšetřovaného policií kvůli korupci. Barták a jeho kámoš zbrojař Smrž prý požadovali od Američanů vlastnících TATRU Kopřivnice úplatky k zajištění dodávek Tater české armádě! Amíci byli hodně překvapeni, když Barták a Smrž (oba napojeni na Topolánka a Kalouska) požadovali miliony (ale v dolarech!) za "vyřešení problémů" kolem dodavek Tater české armádě! Proč kromě Kalouska, který jmenoval korupčníka Bartáka svým náměstkem na ministerstvu financí, hájí profláklého Bartáka rovněž Topolánek? Lidi znající Topolánka tvrdí, že "Valach s gulama" a jeho člověk na "špinavou práci" Dalík si nakradli obrovské peníze. Zejména za spoluúčasti kalouska přes "penězovod" z ministerstva obrany Topol společně s Kalouskem dosadili do vedení ministerstva obrany Parkanovou a Bartáka, kteří tam "šafářili" od r.2006. Zejména Barták nakupoval pro armádu zbraně bez výběrového řízení. Barták pověřoval obvykle Hávu (kámoš Kalouska) nebo Smrže sprostředkovat nákupy zbraní. A oba zbrojaři zařídili odměny i pro politiky.... Topolánek a Kalousek chrání profláklého Bartáka obviněného z korupce v obavě, aby Barták pod tíhou důkazů nepromluvil...... A pak by spolu s Bartákem mohli jít do lochu Kalousek i Topolánkem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa