Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jurinovou vyhodili z Motola: Děkujeme, odejdi!

Evu Jurinovou odvolal ředitel nemocnice Miloslav Ludvík.
 (Autor: archiv Blesku - Ladislav Křivan, David Kundrát, Miroslav Homola)
Autor: kyc, koj - 
27. ledna 2011
16:41

»Děkuji, odcházíš!«…tak něco podobného vzkázal ředitel FN Motol Miloslav Ludvík mluvčí nemocnice Evě Jurinové. Kromě dvaceti lékařů z jediného dětského kardiocentra u nás, přijde Motol i o svou mluvčí, která zde pracovala deset let.

Své současné »odstavení« z funkce mluvčí se Eva Jurinová podle svých slov dozvěděla přes tiskové oddělení nemocnice. „Pan ředitel se mnou nemluví. Mám zákaz podávat informace týkající se nemocnice,“ uvedla Jurinová a vysvětlila: „Obracel se na mě jeden novinář, jestli je pan ředitel na dovolené. Já jsem mu to po konzultaci s panem Ludvíkem potvrdila. On pak poslal řediteli sms, že jsem řekla, že je na dovolené a s lékaři tedy nejedná,“ popsala incident Jurinová.

A právě to ředitele rozzlobilo. I když je v Africe, tak je prý s lékaři ve spojení. „Proč pan ředitel Evu Jurinovou vyhodil je jeho věc. V současnosti je na její místo vypsáno výběrové řízení,“ řekl Blesku náměstek pro léčebnou péči v Motole Martin Holcát.

hejhej ( 1. února 2011 13:57 )

Tiskové mluvčí zavedl Havel - on se moc vyjadřovat neumí a po něm tozali kopírovat podniky.Stejně tiskový mluvčí odpovídá na předem dohodnuté otázky- nemůže všemu rozumět.Jurinová si podle pana ředitele motol.nemocnice "dovolila hodně",když řekla pravdu.On byl na dovolené s náměstkem-jako můj s mojú.Která firmqa jim tu dovolenou spozorovala?Oba by měli z nemocnice letět jako první.

honza51 ( 1. února 2011 06:43 )

Já vůbec nechápu k čemu jsou funkce "tiskových mluvčích" . Stále se hledají úspory tohle je úplně zbytečná funkce . Nikdy to tu nebylo a nikomu to nechybělo , ale teď si nikdo "neškrtne" bez mluvčího . Trapárna a zbytečné vyhazování peněz . 10 let dělat papouška, to musí být teda "náročná práce".

sirena ( 28. ledna 2011 18:42 )

sigenius ( 28. ledna 2011 10:14 )

Co takhle místo výměny mluvčí to udělat jinak? Co třeba najít ředitele, který by uměl mluvit sám? Člověk by předpokládal, že normální ředtel mluvit umí a bez koktání. Taková kapacita by měla být vytrénovaná přednášením na fakultě a na kongresech. Ušetřené peníze je možné věnovat na zvýšení platů doktorů. Dříve platilo, že kariéru udělá ten, kdo umí mluvit. Že umí žvanit na plotických schůzích. Dneska zřejmě rozhodujou jiné věci.

bobina ( 28. ledna 2011 10:01 )

je to jen další zbytečný luxus,který není nutný. Jen tak dál,osekat co jde a hlavně zatočit s pojišťovnami a farmac. firmami,pak bude ve zdravotnictví peněz dost! U pravice ale tuto soudnost nikdo hledat nemůže,tam to mají nastavené naprosto jinak,zrušit ano,vytunelovat zbytek a nahradit tím,co bude vydělávat. Soukromé ústavy pro přesárlé,odkladová pracoviště kde se bude péče hradit a kliniky estetické chirurgie,kde se busde vydělávat. No a centra,kde bude soustředěna operativa ostatního a onkologická centra to budou jistit tak,aby se lidem zavřela ústa! Počkejte si a budete zírat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa