Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslankyně napsala manželovi práci na VŠ

Fotografie
Důkaz, který hovoří jasně...  (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, jos - 
18. ledna 2011
09:00

Nejspíš si ani neuvědomila, že těch pár řádek může jejímu manželovi udělat problémy a jí ostudu. Poslankyně Květa Matušovská (KSČM, 26) se na internetu pochlubila, že za svého muže Matěje (28) napsala před pár dny práci do školy.

Matušovský začal na podzim studovat Vysokou školu hotelovou v Praze. Titul bakaláře tam na školném přijde na 200 tisíc korun. Do té doby jezdil s náklaďákem. Matušovská, od loňska dopravní inženýrka, se svou pomocí manželovi pochlubila v internetové diskuzi s dalším poslancem – Adamem Rykalou z ČSSD (24), který také studuje vysokou školu. „Pěkně se uč. Já zase píšu manželovi semestrálku, protože je v Německu a nějak nestíhá,“ napsala.

Důkaz, který hovoří jasně... Důkaz, který hovoří jasně... | faceboook.com

Tvrdí, že práci jen upravila

Když se jí na to Blesk zeptal, nejprve několik vteřin mlčela. „Já jsem mu ji formálně upravovala, to je pravda. Ale že bych mu ji psala, to ne,“ reagovala poté. Také taková pomoc ale může být problematická – u písemných prací hodnotí totiž vyučující často též jejich formální podobu. A na Vysoké škole hotelové prý posuzují poměrně přísně jakékoliv podezření, že student nedělal práci sám.

Bude vyloučen?

„Už jsme měli případy, kdy byl student za opsání práce vyloučen. Každý případ se řeší individuálně a případný postih záleží na závažnosti provinění,“ uvedla hospodářka školy Zuzana Roldánová. Prokázat, že práci za studenta psal někdo jiný, je ale podle ní obtížné.

Matušovský se zatím podle informací Blesku potýká se školou průměrně, i když ze začátku byl z návratu do lavic rozpačitý. Po prvním dnu studia přiznal, že byl »nervózní jako prvňáček«, začátkem ledna pak neuspěl u zápočtu z němčiny. „Zkoušky ale zatím všechny udělal,“ pochválila ho manželka. Po jejím nedávném přiznání ale leckoho určitě napadne otázka, koho z mladého páru stojí mužovy studijní výsledky větší úsilí.

stastnyjim ( 18. ledna 2011 20:58 )

Pokud chceš číst o seriózních tématech, jako je rozkrádání státu, ožebračování lidí a další negativa současnosti, musíš si kupovat opravdu jiný tisk než Blesk. Nebo otevírat jiné stránky, než je bulvár. Blesk není čtení pro politicky náročné čtenáře, kteří chtějí seriozní anylýzy a kvalifikované komentáře. A jestli si myslíš, že do Blesku strkají tyto články "šmelináři a amatéři v této vládě....jen aby na ně nebylo vidět" pak je to už pomalu na návštěvu psychiatra. "Opravdové problémy" řešit v Blesku? Na pováženou.

marast ( 18. ledna 2011 18:10 )

olesja ( 18. ledna 2011 12:32 )

A titul zůstane v rodině!!!

sstanik ( 18. ledna 2011 10:35 )

celá kauza zavání naprosto cíleně na odvrácení pozornosti od dění ve vládě a parlamentu,tomu pisálkovi taky někdo kontroloval domácí úkoly aniž by mu je vypracoval.....a pan poslanec asi potřeboval drobný na pivo,když se k takové stupiditě propůjčil.... řeší se takový kraviny,místo toho aby se řešily opravdové problémy,jako je rozkrádání tohoto státu,ožebračování lidí na úkor šmelinářů a amatérů v této vládě.... ale garnituře vyhovuje takové blbosti strkat do zorného pole,jen aby nebylo vidět na ně....

johanka ( 18. ledna 2011 10:27 )

Proč by nemohla manželovi přepsat na počítači jeho práci na VŠ ??? Nikdo neříká, že mu ji vypracovala a pokud to měl připravené v rukopise, tak mu to prostě přepsala. Nic na tom nevidím špatného. Horší je, kolik "právníků" vystudovaných v Plzni, používá neprávem získaný titul. A co pan Mareček Bendů ??? Ten jeho podvod nikomu nevadí ??? Jděte už do háje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa