Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hradní stráži, pozor: K čurání připravit!

Autor: Kateřina Moravcová, Pavlína Kosová, apk - 
6. listopadu 2010
16:06

Přijeli kluci z Hradu, zbude po nich trošku smradu... Tak si mohlo s ucpaným nosem rýmovat osazenstvo benzinové pumpy za Lubencem. Po několik dní se tady pravidelně zastavovaly tři autobusy s jednotkou elitní Hradní stráže, která jela do Varů nacvičovat parádemarš ke schůzce čtyř prezidentů. Vojáci se tady převlékli do přehlídkových uniforem a ulevili močovým měchýřům. Nikoliv však na záchodcích, ale všem na očích, ke stromkům a keříkům u pumpy!

Scénář byl vždycky stejný: Autobusy s Hradní stráží vyjížděly vždy v šest hodin ráno z kasáren v Čínské ulici v Praze. Na Divadelním náměstí v centru lázní totiž musely být už v 8:40. Počítalo se s půlhodinovou zastávkou na pumpě mezi Lubencem a Bochovem...

Převléknout a vyčurat

Rozkaz tady zněl jasně: Převléknout a vyčurat! V 7:36 k pumpě dorazily čtyři motorky s policisty a po nich tři plné autobusy s vojáky Hradní stráže. „Stejně jako před týdnem vystoupili z autobusů a začali občurávat stromky.

Někteří se zde i převlékali,“ napsal do Blesku všímavý čtenář. Podobná procedura se konala i na cestě zpět. Není divu, někteří z vojáků pravděpodobně vyzkoušeli jeden z mnoha lázeňských pramenů.

V přírodě to jde samo

Jak se Blesk přesvědčil následující den, vojáci vybraní k ochraně prezidenta si s močením na veřejnosti opravdu nedělali žádné velké starosti. A problém s tím nemá ani jejich šéf: „Prostory k vykonání potřeby a k převlečení měli vojáci zařízeny, že toho nevyužili, za to my nemůžem,“ řekl Blesku velitel Hradní stráže Radim Studený.

A proč se vojáci museli převlékat až na benzince, a nevyjeli v uniformě už z Prahy? No přece aby si kluci nepomačkali lampasy a neudělali nám ostudu!

ccir ( 14. listopadu 2010 19:57 )

to teda ale máte čo dôležité riešiť! Nič dôležitejšie by nebolo?

ready ( 7. listopadu 2010 21:10 )

ted uz jsou slusni, kluci z hradni straze

akrapaz ( 7. listopadu 2010 18:05 )

Chcávají prý v komoře, na hajzlu i na dvoře!

akrapaz ( 7. listopadu 2010 18:03 )

to jsem jednou šel se skupinou německých turistů po pražským hradě a v šatně, kde se přesvlíká hradní stráž bylo otevřený okno a kluci se tam pěkně producírovali nahatý, protože odcházeli právě do sprch - tak to byla jiná podívaná, než na těch fotkách, který tam zveřejnil Blesk

olesja ( 7. listopadu 2010 11:22 )

že tam denně zastavovaly tři autobusy to bylo kvůli úspoře vody na WC.Ekologové mi to jistě potvrdí, že příroda si pomůže sama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa