Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtenáři Blesk.cz: Vláda obírá lidi o peníze!

Většina čtenářů v diskusi je přesvědčena, že se nás vláda snaží obrat o peníze...
Většina čtenářů v diskusi je přesvědčena, že se nás vláda snaží obrat o peníze...  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rvs - 
24. září 2010
12:45

PÁTEK 24. 9. - Plánované úspory, o nichž rozhodla vláda, rozdělily čtenáře na dvě části. První si myslí, že vláda šetří na nepravém místě a snaží se obyčejné lidi připravit o peníze, kterých už tak mají málo. Druhá část čtenářů je naopak přesvědčena, že by lidé měli víc pracovat a šetřit, místo toho, aby si stěžovali.

Diskutující Heder: Vláda brání lidem mít více dětí

Mám 1 dítě, nemám bohatého manžela jako jsou naši páni ministři, co mají vše gratis. A příspěvek na dítě a bydlení mi automaticky sebrali jen co jsem se vdala. Rodinám seberete i to poslední co můžou mít pro děti a zlepšení si rodinného života, aby jako slušná a spořádaná rodina mohli žít. Vždyť vy i rodinám úplně znemožníte mít dvě děti, když jim seberete i to blbé porodné. To sice nepokryje ani výbavičku na dítě natož kočárek, ale rodině s malým dítětem to pomůže aspoň trochu do začátku!

Diskutující Denas: Pomohlo by progresivní zdanění

Proč se nezvednou daně? Jen šetřit nestačí, je potřeba zvednout příjmy státu. Jsem pro pro progresivní zdanění, spotřební daň na alkohol a cigarety by se měla zvýšit... A rozhodně mi nepřijde fér obírat o peníze ty lidi, kteří je nejvíce potřebují, např. postižené, mladé maminky, nemocné lidi.  A v případě zvednutí daní, pokud by se firmy začaly stěhovat do daňových rájů - tak utrum se státními zakázkami.

Diskutující Mirma13: Proč politici nešetří na sobě?

Mne by zajímalo, když státním zaměstnancům seberou 10% ze mzdy, proč je neseberou také sobě? 4%, to je výsměch všem lidem. Nemělo to být náhodou obráceně? Vždyť oni to při těch svých stotisícových platech ani nepocítí. Proč nezruší senát, vždyť to jsou stejně jen figuranti bez jakýchkoliv pravomocí, kteří dojí stát. Proč policie odložila kauzu Neumannová? Taky dost zajímavé. Ale tebe občane, tebe odrbem.

Diskutující Bledulkafialka: Rodiny by měly šetřit

Nejsem nejmladší ale k tomu porodnému mám výhrady. Za mých mladých let, kdy jsem měla malé dítě tak se kočárek a výbavička dědily po celé rodině. Každý si výbavičku pro dítě schovával na to aby ji pak mohl použít další člen rodiny nebo známý. Oblečení se nechávalo a dál je nosilo mladší dítě nebo někdo z rodiny nebo známých pokud nebylo zničené. Dnes ty maminy chtějí mít pro každé mimino všechno nové.To přece vůbec není potřeba. Přece kdyby si maminy koupily starší věc nikdo by to nepoznal nikde to není napsané že to co nosí dítě je po někom.Stačí jen trošku skromnosti a jde to.

Diskutující Mr.remy: Máme se nejlépe v historii

Co byste proboha lidi chtěli? Tak proč stávkující nevyrazíte do světa? Naložil bych vás hned na demonstraci, vysadil někde v Brooklynu pod mostem a ukažte, jak to půjde. Vím, že to spoustu lidí asi trošku nadzvedne, ale Klaus má pravdu. V ČR jsme se nikdy v historii neměli lépe. Je čas začít pracovat a starat se sám o sebe. Ne natahovat ruku jenom ke státu. Všem stávkujícím bych přál exkurzi do socialistického ráje - Číny.

Diskutující Slako: Úspory postihnou ty, kteří nechtějí pracovat

Myslím si, že body, které chce vláda prosadit, se normálního zaměstnaného člověka nedotýkají. Správně postihnou ty, kteří využívali dávek a všech sociálních jistot, místo toho, aby pracovali. Tito lidé totiž mají veliký přehled o tom, jaké dávky a jak získat, ale žádný o tom, jak spořádaně pracovat a žít. Včera jsem zaslechl rozhovor, že by vláda měla oddlužit všechny dlužníky, aby mohli dobře žít. Na úkor koho? Mně a ostatních lidí, kteří si nedělají dluhy jak na běžícím pásu a koupí si jen to, na co mají? Přeji současné vládě mnoho zdaru v řešení toho, co nikdo neřešil 20 let, abych konečně nebyl utiskován menšinou využívající všech dávek státu místo poctivé práce.

Diskutující Scispa: Při dítěti stíhám studovat a podnikat

Fňukání, fňukání a zase fňukání. Co místo toho zkusit něco užitečného? Proč máte pořád pocit, že když přivedete na svět dítě, měl by se o něj starat stát? A vy byste si měly válet šunky doma - pokud možno co nejdéle, 3-4 roky? Já mám dvě děti - při první mateřské jsem stihla vystudovat vysokou školu, při druhém od jeho 6 měsíců podnikám. Aniž bych měla chůvu či babičku na hlídání, zvládám vše i s péčí o děti. No a zatímco ostatní matky sedí s kamarádkou na kafíčku nebo sledují VKV, já sedím u notebooku. A mám se dobře. Je to na Vás, vaše volba - něco dělat, nebo natahovat ručičku a brblat...

Co si o vládou schválených úsporách myslíte vy? Sdělte ostatním svůj názor v diskusi.

kakakajka ( 1. října 2010 10:42 )

Pokud chce někdo výhody z našich daní na úkor druhého, tak tady není něco v pořádku. Do bídy nás dovedli komunisté spolu se socany. Rozestavěli plno předražených staveb. Proč se neprozkoumá stavba na Ostravsku za vládnutí Zemana? Proč mají doktoři, policie a hasiči brát sumy o kterých se jim ani nesnilo? Jsme přece Jsme jedna velká domácnost a pokud nemáme na rozhazování, tak nemohu zvyšovat platy a sociální dávky. Proč lidé nepodnikají, proč nesledují, co na trhu chybí a nevyrábějí? My, co jsme prošli devastujícím komunizmem, jsme dnes velmi spokojeni. Když vidím mládež, jak pije, kouří a ničí vše , co jim přijde pod ruky, tak se divím, kde na to vše berou. A z porodného profitují pouze cikáni.Tak i ze sociálních dávek. Pomáhejme starouškům, ale mladé darmojedy nepodporujme a bude dobře.Když se dívám na ty obličeje odborářů, tak jsou to sami komunisté, kteří tuto propagandu dělají za obrovské platy.

kendex ( 30. září 2010 10:26 )

Souhlasím. Říkalo se teď je krize, lidé budou šetřit. Ale na nákupech v supermarketech to není vidět.

panalev ( 29. září 2010 11:16 )

Myslíte, že má cenu platit si na důchod, já ani moc ne......sedřou se, zdravotnictví kdesi, kolika se dožijou ve stresu a takové době?

panalev ( 29. září 2010 11:14 )

Tohle je opravdu muudré zamyšlení, nevím, proč se tu lidi dělí na dva druhy, dříče a povaleče. Kolik lidí si vzalo život jen proto, že nemělo práci, celý život pracovali a najednou jsou nepotřebný odpad...každý je jinak citlivý. A já to docela chápu, chápou to hlavně asi ti starší, co už více zažili a různorodého. Díky! Moc mi toto pomohlo!

panalev ( 29. září 2010 10:54 )

Neříkám, že mne napadla, to ne, naopak zastala, když ale já si tu taky mohu vymýšlet...jenže proč. Ale proastě tomu nemohu uvěřit, to je celé, den má jen 24 hodin. Neřáíkám, že třeba nemá dobrý džob, znám takové, ale i tak něco mi pořád nesedí a já jsem dost senzitivní - ne senzibilní, ať se tu zas někdo neplete. A já nepotřebuju, aby se mne někdo zastával, žiju jak žiju.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa