Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odbory hrozí generální stávkou

Odboráři pohrozili vládě generání stávkou
Odboráři pohrozili vládě generání stávkou  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, gib, Kšim - 
25. září 2010
22:26

Pokud se dostane do zákoníku práce výpověď bez udání důvodu a možnost řetězení pracovních smluv na dobu určitou, jsou odbory připraveny přitvrdit. Už žádné demonstrace, ale rovnou generální stávka!

Na to, že se tlak odborů může ještě stupňovat, upozornil včera předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. „Jsou to dvě věci, které nám hrozně vadí,“ řekl Zavadil.

Pokud vláda zásadně změní zákoník práce, jsou podle něj odbory připraveny stávkovat. Premiér Petr Nečas (ODS) sice v minulosti řekl, že výpověď bez udání důvodu nebude. Odborářům však slovo premiéra zřejmě nestačí.

„Dokud to nebudu vidět černé na bílém, tak ničemu nevěřím,“ dodal odborový předák. Na úterní odborářskou demonstraci v Praze přišlo na 40 tisíc lidí. Podle lídra ČSSD Bohuslava Sobotky si vláda demonstraci zasloužila.

egal ( 28. září 2010 10:57 )

je ten cheef OS a ta partička kolem něj, viděli státní zaměstnance v akci, po které se jim najednou ubírat nebude a najednou se naparujou a hrozí stávkou, ta by měla bejt generální, ale spolu s defenestrací od obecních úrovní výš až po poslaneckou sněmovnu, nikdy si češi neuměli vládnout, jak řekl ten herec ve filmu Hvězda zvaná pelyněk, tam bylo hezky nafilmováno, jak už v tom Rumburku se zachovali "čeští vlastenci"

pazoz ( 27. září 2010 20:50 )

Až pocitiž nějakou nemoc,která tě sejme a uděla s tebe mrzáka pak pochopíš proč je sociální stát třeba,jen hlupák uvažuje takhle. Proč to každý pochopi až to pozná na vlastní kůži.Stačí se jen zamyslet..

pazoz ( 27. září 2010 20:46 )

Konečně správna věc,konečně se u nás něco děje,jen doufám,že to dotáhnou do zdarného konce. Nemuselo k tomu vůbec dojít ,kdyby měli lidé rozum na správném místě.nejdříve si nabit hubu a potom stím něco začném dělat. Tak jen naně, fandím Vám...

lara50 ( 26. září 2010 18:53 )

Těžko to půjde tak daleko, přece pes, který štěká, nekouše! Oni se vždycky nějak dohodnou.

dzery44 ( 26. září 2010 10:52 )

mají za pr...socany tak se cítí silní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa