Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Předpověď na srpen: Tropy se vrátí! Teploty budou opět atakovat 40°C

Podle meteoroložky Dagmar Honsové nás i v srpnu čeká pořádné léto
Podle meteoroložky Dagmar Honsové nás i v srpnu čeká pořádné léto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
31. července 2013
14:39

Kdy ta vedra skončí, ptali se v poslední době mnozí. A odpovědí byla studená fronta z Německa, která přinesla bouřky, lijáky a místy i kroupy. Jenže léto zdaleka neřeklo poslední slovo. I v srpnu totiž bude rtuť na teploměrech atakovat čtyřicítku! Blesku poskytla velkou srpnovou předpověď meteoroložka Dagmar Honsová.

Konec července se nese přece jen v o něco chladnějších duchu, než minulý tropický týden. Výrazná studená fronta, která do Česka dorazila v pondělí, přinesla bouřky a deště a také snížení teplot na 22 až 26°C.

V Čechách a na Vysočině přitom spadlo až kolem 50 milimetrů srážek, na severu Čech i přes 100 milimetrů. Díky tomu hlásily třetí povodňový stupeň řeky Smědá a Lužická Nisa, jejichž hladina nyní opět opadá. Občasné srážky se čekaly i dnes, přeháňky však již ztrácejí na síle. Avšak rozmarné léto nekončí. Také v srpnu bude podle předpovědi Dagmar Honsové pořádně parno!

"I v následujících dnech si dosyta užijeme teplého počasí. Po mírném ochlazení v závěru horkého července se v srpnu opět vrátí tropy. V první srpnové dekádě čekáme slunečno a odpolední teploty budou šplhat až ke 37 °C. Dá se tedy čekat, že i ve druhém prázdninovém měsíci padnou teplotní rekordy," předpovídá meteoroložka Honsová z Meteopressu. Již ve čtvrtek 1. srpna vystoupí odpolední teploty na 25 až 29°C. A oteplovat se podle Honsové bude dál.

Předpověď na 1. až 10. srpna

Prvních deset srpnových dní bude jasno až polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti mohou ojediněle přijít přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 21 a 14 °C, denní vyšplhají k 28 až 37 °C.

Předpověď na 11. až 20. srpna

Prostřední dekáda přinese polojasno až oblačno, místy přijdou přeháňky nebo bouřky. Na frontách bude až zataženo se srážkami a bouřkami četnějšími. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 11 °C. Denní teploty budou stoupat k 25 až 30 °C, přechodně klesnou na 21 až 26 °C.

Předpověď na 21. až 31. srpna

V poslední třetině srpna čekáme převážně polojasno, jen při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přijdou přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty očekáváme mezi 14 a 8 °C. Denní teploty se budou pohybovat kolem 20 až 27 °C.

danoch ( 31. července 2013 19:49 )

V květnu ještě tvrdily,že bude extrémně studený a deštivý léto,tak to jim fakt vyšlo.UŽ aby se ochladilo,to se nedá!!

hasmen ( 31. července 2013 18:41 )

Profíci předpoví na dva,tři dny a "meteoroložka" celej měsíc

hasmen ( 31. července 2013 18:39 )

meteoroložka Dagmar Honsová

a-z- ( 31. července 2013 16:34 )

Ať už si ty svoje dlouhodobé předpovědi strčí za klobouk...

Zobrazit celou diskusi