Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velká předpověď počasí: Začátek prázdnin proprší!

Fotografie
Na Moravu a do Slezska se ženou bouřky  (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
9. června 2013
15:19

Jen co rozvodněné řeky opadly, přihnaly se od Česka další silné lijáky s bouřkami a krupobitím. Na většině území hrozí znovu povodně.Deště si podle meteorologů užijeme i začátkem prázdnin.

V období od 10. června do 8. července spadne podle meteorologů nadprůměrné množství srážek s 60procentní pravděpodobností. Největší pravděpodobnost nadprůměrných srážek stanovili pro týdny od 17. do 23. června a od 1. do 8. července.

"Dlouhodobý výhled počasí je ovšem předpovědí nejpravděpodobnějších trendů a nemůže postihnout možnost výskytu extrémů, zejména krátkodobého nebo lokálního charakteru," sdělili pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu.

Teploty se budou podle ústavu v příštích čtyřech týdnech držet na úrovni dlouhodobého průměru pro toto období, který činí 17 stupňů Celsia. "Nejteplejší by měl být příští týden a nejchladnější poslední červnový," oznámili pracovníci ČHMÚ.

>>Aktuální počasí sledujte ZDE<<

V sobotu meteorologové varovali před příchodem silných bouřek s vydatným deštěm a nárazovým větrem, které mohou zasáhnout během dneška a pondělka celé území ČR. Především v Čechách, které již v uplynulých dnech postihly rozsáhlé záplavy, proto stále trvá vysoké nebezpečí opakování povodní. Rozsáhlé plošné zvýšení hladin řek jako v minulých dnech je však podle ČHMÚ málo pravděpodobné.

Podle krátkodobé předpovědi na příští týden zasáhnou bouřky a vydatný déšť Česko zejména v pondělí, ale ojediněle se mohou objevovat až do příští neděle. Teploty mohou v týdnu vystoupat nad 20 stupňů Celsia, v neděli dokonce až na 26 stupňů.

hopsicek ( 9. června 2013 23:19 )

v rusku

naidka ( 9. června 2013 20:55 )

to víš, modrá krev nese známky degenerace.

kdoasi ( 9. června 2013 20:04 )

Hraběnka je nějaká pomýlená

qwerty1805 ( 9. června 2013 18:52 )

Bydlim na Orlíku asi 10 m od hladiny když je plno a musel sem vyndávat čerpadlo na vodu z přehrady. Čerpal jsem vodu ze sklepa ale jen proto že hrázní neregulovali vodu ,ale pouze drželi stavy tak aby,měli plnou nádrž a brali vod čezu prachy. Na to nemusej bejt věštci aby si nepřečetli statistiky. Tou vysokou vodou co drží už několik let likvidují i obce co provozují kempy po březích.Spousta lidí na to prdí a jede jinam a to mimo čr

naidka ( 9. června 2013 17:26 )

Ono sice trochu zapršelo, ale dnes už jsme zalévali. Ovšem ty bouřky jsou průser.

Zobrazit celou diskusi