Marie Bartyzalová (67) pilulky Urovisept zakoupila manželovi. „Nechala jsem se nalákat reklamou. Myslela jsem, že mu pomohou. Jenže pak mu řekl lékař, že jsou k jeho léčbě nevhodné,“ popisuje paní Marie s tím, že pro ni začal mnohaměsíční „boj“.

Jak vrátit nevhodné pilulky za 2247 korun?

„Na infolince nám nejdříve řekli, že potřebujeme potvrzení od lékaře. Když jsme ho sehnali, tak že ty pilulky musíme poslat do Polska… Když jsem se dotazovala na nějakou záruku, tak mě odbyli… Bála jsem se, že zaplatím poštovné 347 korun do Polska, a nebudu mít ani peníze, ani ty pilulky,“ pokračovala.

A jelikož se jí celé jednání firmy nezdálo, rozhodla se kontaktovat Ombudsmana Blesku. „Najednou mi pak z té společnosti volali a omlouvali se. Ta paní na druhé straně drátu byla neskutečně milá. Neuvěřitelný rozdíl v jednání,“ říká nyní paní Marie.

„Když mi volala, nepředstavila se. Ani z jaké je firmy, ale naznačila, že volá kvůli těm pilulkám. A že je vracet rozhodně nemusíme. Poprosila o mé číslo účtu, že ihned pošlou peníze zpět. Což se také do pár dní stalo,“ pokračovala.

Manželé Bartyzalovi jsou pravidelnými čtenáři Blesku. „Jelikož Blesk kupujeme každý den, tak rubriku Ombudsman Blesku opravdu dobře známe a pravidelně sledujeme. Jsme rádi, že to nakonec vše dobře dopadlo. Opravdu můžu říci, že já jsem nebyla schopná to sama vyřešit. Snad to poučí i další lidi, aby se nenechali napálit. Aby věděli, co jsou zač takovéto společnosti,“ uzavřela paní Marie.

Ombudsman Blesku varuje: Pozor na nákupy zázračných pilulek!

„Spotřebitelé by měli být ohledně léčiv a doplňků stravy velice obezřetní. Mnozí obchodníci v současnosti nabízejí ‚zázračné‘ potravinové doplňky, u nichž deklarují nejrůznější léčebné účinky. Doplňky stravy jsou z hlediska právních předpisů potravinami, a proto jim nelze připisovat léčebné nebo preventivní účinky. Prodejci klamáním porušují zákon, protože se dopouštějí zakázané nekalé obchodní praktiky,“ vzkazuje čtenářům Blesku ombudsman a právník Lukáš Zelený.

Ombudsman Blesku Mgr. Lukáš Zelený
Autor: Tonda Tran

Potřebujete OMBUDSMANA BLESKU?

NAPIŠTE NÁM SVÉ PŘÍBĚHY

Na adresu redakce: Blesk OMBUDSMAN, Komunardů 42, 170 00 Praha 7 nebo na e-mailovou adresu: ombudsman@cncenter.cz

Nezapomeňte připsat také svoje telefonní číslo.

Podmínkou je zveřejnění vašeho příběhu v deníku Blesk a reportáže na Blesk.cz!

 

Video
Video se připravuje ...

Okrádání a vyhrožování seniorům. Jak Blesk pomohl zatočit se známými šmejdy? Videohub

Fotogalerie
9 fotografií