Tesařík je členem KDU-ČSL a krajským zastupitelem. Mandát ale nemůže s ohledem na funkci ředitele vykonávat, proto se postu zastupitele vzdá. V zastupitelstvu by ho měl nahradit lidovecký poslanec Jiří Mihola. Tesařík byl ředitelem hodonínské nemocnice už v letech 2008-2012 a Dostálová byla jeho nástupkyní.

Dostálová, která je v důchodovém věku, bude podle Vojty v nemocnici působit i po odchodu z ředitelského křesla, bude primářkou hematologie. Tesařík uvedl, že ji osloví i s nabídkou na místo náměstkyně pro léčebnou péči. "Hlavním úkolem bude implementovat nemocniční informační systém. Musíme zabezpečit přechod na tento systém. Další věc je spolupráce se zřizovatelem v části budování koncepce zdravotnictví a modernizace přístrojového vybavení. Důležitá musí být kvalita péče, ale stejně i přístup personálu," řekl Tesařík.

Křivákovou odvolala z čela kyjovské nemocnice krajská rada loni v prosinci a dočasným vedením pověřila jejího náměstka Petra Svobodu, který nemocnici vedl v minulosti. Ve výběrovém řízení na nového ředitele uspěl Wenzl, který je členem ANO. Jeho hlavním úkolem bude dovést nemocnici k rekonstrukci gynekologicko-porodnického pavilonu. Vojta uvedl, že investice zhruba za půl miliardy by mohla být hotová za tři roky. Kraj ji má připravenou, ale hledá na to peníze. Pomoct by mělo ministerstvo, podle Wenzla je potřeba čerpat dotace nejen od České republiky, ale i z evropských fondů.

Wenzl loni kandidoval do Sněmovny a zůstal první pod čarou. Zkušenosti má i ze soukromého zdravotnického zařízení Medika, kde byl jednatelem. Do výběrového řízení v Kyjově se přihlásil i Tesařík, kterého po Wenzlově výběru rada kraje vybrala kvůli plné kvalifikaci pro Hodonín, kde už výběrové řízení nevyhlašovala.

hor ktp