Mládě podle mluvčí zůstane první měsíc s matkou oddělené od ostatních zvířat a za příznivého počasí by ho lidé v příštích měsících mohli spatřit i ve výběhu Safari. Matka Tosha se narodila v Zoo Dvůr Králové, do Brna přijela v roce 2008 a už je čtyřnásobnou matkou. Její nejstarší dcera je šestiletá Tabita, která se před necelým rokem stala matkou samce Timona. V jednom výběhu tedy návštěvníci uvidí babičku, matku, dceru i vnuka.

Žirafy se mohou rozmnožovat po celý rok, nejvíce mláďat se rodí uprostřed léta, ale výjimkou nejsou ani zimní porody. Samice obvykle rodí v intervalu dvou let, březost trvá až 468 dnů. Novorozené mládě, které váží kolem 60 kilogramů a měří asi 170 centimetrů, přijde na svět pádem z téměř dvoumetrové výšky. Přesto se už za necelou půlhodinu postaví na vlastní nohy a saje mateřské mléko.

Původním domovem žirafy síťované je Etiopie, Somálsko a sever Keni. Je sice nejrozšířenějším poddruhem žirafy, v zajetí se ale chová zřídka. Problémy jsou s tím, že většina zvířat v evropských zoo si je příbuzensky až příliš blízká. Brněnská zoo chová žirafy síťované od roku 1997.