"Jedná se o komedii, která je bezesporu velmi kvalitní. Dokonce to dokázala tím, že přežila, je totiž z roku 1894, což je už více než sto let. Takže si myslím, že jak je dobrá pro taková velkoměsta, jako je Londýn, tak je určitě dobrá i pro Opavu," řekla režisérka.

Tuto hru už v minulosti režírovala pro divadla v Kladně a Liberci. "Baví mě. Je to velmi zajímavá a lehká hra, která je zároveň zábavná, ale zároveň výsostně hravá a chytrá," řekla Žantovská. Inscenace podle ní odráží určitou fázi Wildova života, ve které se cítil svobodný, volný a šťastný, a mnoho těchto pocitů se přeneslo do této hry.

Wilde, mistr ironického dialogu a skandální literát viktoriánské Anglie, napsal komedii o dvou mladých přátelích v roce 1895. Údajně za tři týdny. "Jack přijíždí z venkova do Londýna, kde vystupuje pod jménem Filip. Představí se tak i své vyvolené Gvendolíně. Algernon naopak odjíždí za Jackem na venkov a vydává se za Jackova smyšleného mladšího bratra Filipa. A okouzlí Jackovu schovanku Cecílii," popsala Olmová děj.

V hlavních rolích se představí Daniel Volný, Michal Stalmach, Martin Valouch, Tereza Bartošová, Eliška Adamovská či Anna Polcrová a další. Divadlo využilo překladu Jiřího Z. Nováka. Scénu připravila Dana Hávová. Hudbu složil Tomáš Reindl.