Ocenění kromě Preisse, Spáleného a Veselého získali také autoři tří děl v hlavních soutěžních kategoriích, kterými jsou dokument a drama. Porota vybrala sedm finalistů z 36 přihlášek v kategorii Drama a šest finalistů z 28 přihlášených v kategorii Dokument.

Prvenství v kategorii Drama získala Zuza Ferencová za své rozhlasové drama Problém (Vyskočit z kůže). V sekci zaměřené na dokumentární tvorbu první místo obsadili Jan Hanák s pořadem Diptych a Dominik Mačas za dokument Dobrá vůle - Dobyvatel ztracené krásy.

"Letošní ročník Prix Bohemia Radio nabídl nesmírně kvalitní příspěvky v obou soutěžních kategoriích. Ukázal rozmanitost rozhlasové tvorby a přinesl bohatý doprovodný program. Těší mě, že festival zaujal veřejnost a navštívily ho stovky posluchačů rozhlasu, studentů i odborníků," uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio se po mnohaletém působení v Poděbradech a dvou letech v Praze letos přesunul do Olomouce. Čestnou prezidentkou festivalu se stala herečka Hana Maciuchová. Zavoral dnes řekl, že příští ročník festivalu bude opět v Olomouci."Již nyní mohu oznámit, že třetí soutěžní kategorií, navíc mezinárodní, bude reportáž," uvedl.

Třídenní festival v pondělí v Olomouci zahájila konference na téma Tvorba pro děti, které se zúčastnili odborníci z České republiky i zahraničí. V následujících dvou dnech byl na programu poslech dramatických pořadů či seminář zaměřený na investigativní žurnalistiku. Doprovodný program festivalu Prix Bohemia Radio nabídl besedu s Hanou Maciuchovou, zábavní dopoledne v Pevnosti poznání i divadelní představení Vykřičené domy v Moravském divadle.