"Multižánrový festival Sweetsen fest je dnes jednou z největších beneficí v regionu, kterou každoročně navštíví tisíce diváků a která vynesla charitativním organizacím v souhrnu již téměř půl milionu korun," řekl pořadatel. Dramaturgie je přitom netradičně postavená výhradně na umělcích pocházejících z Frýdku-Místku.

I letos festival nabídne průřez toho nejlepšího z hudby, divadla, tance, filmu i literární tvorby. "Jednou z novinek, která festivalu zcela jistě získá další příznivce, bude vedle slavnostního zahájení za účasti Symfonického orchestru Frýdek-Místek a jeho hostů i program, který druhý festivalový den v městské hale Polárka představí tradiční beskydský folklor v kombinaci se současnými projekcemi," uvedl Korč.

Součástí festivalu bude také program pro děti. Například v cirkusovém šapitó vzniknou výtvarné a fotografické dílny, jejichž mottem bude Frýdek-Místek: před 100 lety, za 100 let. "Děti se prostřednictvím fotografie a starých řemesel přenesou do města na počátku 20. století, kreslením pak budou naopak vytvářet své vize Frýdku-Místku v roce 2116," dodal pořadatel. Součástí této scény bude v pátek i sobotu promítání historických filmů z dějin města.

Festival, na kterém se všichni účinkující vzdávají nároku na honorář ve prospěch charitativních sbírek, začne ve středu 22. a ve čtvrtek 23. června v hale Polárka, odkud se pak již tradičně přesune do areálu frýdeckého stadionu, kde na pěti scénách bude pokračovat až do soboty 25. června. Mezi účinkujícími nebudou vedle Symfonického orchestru Frýdek-Místek chybět například formace David Stypka & Bandjeez, Tomáš Kočko a Orchestr, Mirai, Prouza, Slepí křováci, Café Industrial, Downbelow nebo taneční skupiny Funky Beat a Dancepoint.

Výtěžek veřejné sbírky z festivalu půjde na podporu organizací Adra a Podané ruce. Více informací zájemci najdou na internetových stránkách www.sweetsen.cz.