Podle Vrchního soudu v Praze je předchozí verdikt v pořádku a soud se vypořádal s důkazy správně. Potvrdilo se, že pachatelem je Navrátil. Trest je vzhledem k předchozí trestné činnosti muže také přiměřený. Má 17 záznamů v rejstříku trestů, většinou za krádeže, ale také za těžké ublížení na zdraví, a ve vězení strávil již zhruba 19 let. Navrátil tvrdí, že si nic nepamatuje. Jeho čtyřicetiletá partnerka podle něj také pila alkohol.

Navrátil podle soudu vraždil úmyslně, a nejde tak o těžké ublížení na zdraví, jak tvrdila obhajoba. Na ženu útočil v opilosti při hádce ostrým nožem a mířil na životně důležitá místa na těle. Podle obžaloby se Navrátil 28. září pohádal pozdě večer s družkou v jejich domácnosti v Sládkovičově ulici. Oběť udeřil pěstí a několikrát bodl do břicha a zad. Další ranou probodl předloktí a přeťal vřetenní a loketní tepnu. Ženu prý nechal krvácet a bránil její záchraně - údajně vyhodil z okna mobilní telefon, kterým se pokoušela přivolat pomoc, a později nereagoval na výzvy policistů, aby otevřel dveře od bytu.

Policie nakonec vstupní dveře otevřela násilím, žena ale mezitím zemřela. Celkem podle znalců umírala několik desítek minut a po celou dobu byla při vědomí. Údajně by jí přitom zachránila život i laická první pomoc, například zaškrcení okolí rány.