Bezprostředně po hlasování o brexitu v polovině loňského roku spadla tržní hodnota podniku zhruba o třetinu, i když firma opakovala, že odchod Británie z EU na ni žádné velké dopady mít nebude. Nyní šéf podniku Jacques Gounon uvedl, že v prvním pololetí firma žádný zásadní dopad brexitu na hospodaření nezaznamenala, ale že bude situaci v tomto ohledu dál pozorně sledovat.

Hrubý zisk EBITDA by se měl v tomto roce zvýšit na 530 milionů eur a v příštím roce na 560 milionů. Loni dosáhl 514 milionů eur. Dividendu Eurotunnel plánuje na letošní rok 0,30 eura na akcii a na příští rok 0,35 eura. Předpověď opírá o předpoklad, že jedna libra bude stát zhruba 1,175 eura.

Vedle osmiprocentního zvýšení hrubého zisku se příjmy v prvním pololetí zvýšily o tři procenta na 497 milionů eur (12,9 miliardy Kč). Čistý zisk se zvýšil o 20 procent na 30 milionů eur. Důvodem je jednak snížení provozních nákladů, jednak růst průměrné ceny za přepravu o 3,7 procenta, což kompenzovalo pokles přepravy nákladních i osobních aut.

U nákladních vozů pokles o 0,8 procenta v prvním pololetí pramenil z nižších dodávek ovoce a zeleniny v důsledku špatného počasí v jižní Evropě. Výpadek v přepravě osobní aut o 2,1 procenta byl z části ovlivněn volbami ve Francii a Británii. Počet cestujících naopak o jedno procent vzrostl.