Scanii dodává Motor Jikov již sedm let, převážně skříně, víka na skříně převodovek či železné části pro vyvažování podvozků aut. "Věci, které se týkají karoserie. Se Scanií narůstáme. Je to klíčový klient," řekl Dvořák.

Pro největšího světového výrobce golfových vozíků, americkou firmu E-Z-GO, dodává společnost pedálové a brzdové soustavy v roční hodnotě za 250 milionů korun. "Amerika jde do nových byznysů, do čtyřkolek, hledá si trh a bere nás do toho, letos to bude nárůst o 20 milionů," řekl Dvořák.

Další zakázka za 35 milionů korun bude pro firmu Mitsubishi, jíž Motor Jikov dodá komponenty pro elektrická auta. Tento obchod se rozjíždí, během dvou let půjde o 70 milionů korun. Holding jedná o spolupráci i se společností Honeywell. V divizi Fostron nyní Motor Jikov dokončuje výrobní linku na montáž sloupku řízení pro Peugeot za 37 milionů korun, hotová bude v květnu. Tři čtvrtiny produkce holdingu jdou na export.

Motor Jikov Group má v Českých Budějovicích divize Slévárna, Fostron a v Soběslavi divizi Strojírenská, kde se obrábí a montuje. V roce 2015 prodal Dvořák dceřinou společnost vyrábějící zemědělské sekačky. "Minulý rok jsem předělal fabriku na technologický proces. Ve slévárnách se jen slévá, dřív jsme v nich i obráběli. V Soběslavi jsem k obrábění přidal divizi Montáže, kde se jenom montuje. A máme relativně velkou nástrojárnu, která nám dělá kolem 120 milionů, ta je ještě spojena s jednoúčelovými stroji na montáže," řekl Dvořák.

Tržby firmy označil za stabilní. Podle předběžných čísel loni dosáhly 1,6 miliardy korun, meziročně stouply o 150 milionů. "Ale bráním se trendu, že ekonomika roste. Zažil jsem roky 2008 a 2009, kdy jsem propouštěl třetinu lidí a obrat mi spadl na půlku, vím, co to přináší, když jste přeinvestovaný, nastavený na něco, co vám svět slibuje. Růst vidím v tom, že získáváme nové výrobky," řekl Dvořák.

Motor Jikov Group začne letos na podzim stavět dvě nové haly, jednu v Soběslavi, druhou v Českých Budějovicích, kde zvětší slévárnu. Investice činí 70 milionů korun, z toho 30 milionů bude z Evropské unie. Areál Motoru Jikov v Českých Budějovicích zabírá 83.500 metrů čtverečních, v Soběslavi 44 tisíc metrů čtverečních. K partnerům holdingu patří strojírenské koncerny, automobilky a společnosti ve spotřebním průmyslu.