"Cyklistická část se uskuteční na Strakonické ulici, běžecká část povede po komunikacích nižších tříd v okolí Malé Chuchle, částečně i na cyklotrase A 1," uvedla mluvčí magistrátu Petra Hrubá. Strakonická bude uzavřená ve směru do centra v úseku hranice Prahy a přemostění do Malé Chuchle.

"Pro jízdu do Modřan a Podolí je možno ze Zbraslavského náměstí zvolit trasu Žitavského ulice, most Závodu míru a dále Komořanskou do centra," dodala mluvčí. Cesta do Radotína povede objížďkou ze Zbraslavského náměstí přes ulici U Národní galerie, K Přehradám, Strakonická, Lahovický most, Výpadová, Vrážská a Radotínská. Po zkušenostech z předchozích ročníků závodu lze podle Hrubé čekat, že hlavní problémy budou na Zbraslavském náměstí.

Opatření se týkají také městské hromadné dopravy. Trasu změní autobusy ve směru do centra od Lahovického mostu po trase Výpadová, Vrážská a Radotínská. Mimo provoz budou dvě zastávky ve směru do centra - Lahovičky a Dostihová.

Cyklotrasa A 1 bude celý den obousměrně uzavřená mezi podjezdy Strakonické před Barrandovským mostem a pod Strakonickou v Malé Chuchli. Nájezd na Barrandovský most nebude omezen.