Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dračí oči: Nikdy nebyla tak malá, aby se nemohla přátelit s drakem a bojovat

Autor: idh, red - 
5. prosince 2023
06:00

Otevřete příběh o přátelství mezi lidmi a draky. Pozvěte do svého čtenářského či posluchačského světa princeznu Elenu. Trilogie Dračí oči se všem, kdo jí zalistují, odmění dobrodružstvím a fantazií sahající až na kraj magického světa, v němž se odehrává.

Svěží příběh o přátelství lidí a draků, jehož příčinou je jedna nezbedná holka, princezna Elena. Vychovávána k tomu, aby se stala jen něčí krásnou, reprezentativní ženou, netouží po ničem jiném než zaujmout místo po boku svých bratrů jako bojovnice. Osud vyslyší její nerozvážné přání a postaví jí do cesty draka, vražedné proroctví a obrovskou magickou moc, na kterou není svět připraven. Elena je vržena do kolotoče tajemství, magie, vražedných intrik a hrozící války. Začíná závod s časem, boj o vůli dívky předurčené stát se jazýčkem na vahách osudu. Přinese Elena národům Kéraly mír, nebo je nenávratně uvrhne do temnoty?

Dračí oči – Čarodějka: Jde o budoucnost celého světa! Princeznu Elenu nezajímá tanec, vyšívání ani šminky. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností... Dračí oči – Čarodějka: Jde o budoucnost celého světa! Princeznu Elenu nezajímá tanec, vyšívání ani šminky. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností... | Blesk – Midjourney AI

Čarodějka je prvním dílem YA fantasy trilogie Dračí oči. Její knižní podoba vychází u Fragmentu, v roce 2014 byla autorčiným debutem. Během roku 2014 pak vyšel druhý díl Černý jezdec a v následujícím díl třetí Pramen moci. Roku 2020 začala trilogie vycházet v reedici. O jejím úspěchu svědčí to, že se i přes lockdown, který padl týden po vydání, dočkala rychlého dotisku. Knihy si našly své čtenáře i mimo cílovou skupinu. Lákají svérázným humorem, propracovaným příběhem i širokou plejádou magických bytostí. Zatím poslední dotisky byly vydány v září 2023.

Příběh pojednává o mladé princezně jménem Elena, která není obyčejná – je dokonce velmi neobyčejná. Bojuje a díky svým bratrům se nebojí ani pořádné výzvy. Má sny o tom, že její život bude jedno velké dobrodružství, a ty se také splní. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem navždy ovlivní Eleniny kroky. Opouští domov, rodinu a musí čelit své druhé rodině, o níž donedávna neměla ani tušení. Připojuje se k rodině elfů z kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat své dračí já, svoji magii, která jí proudí v žilách. S pomocí dračího kamaráda Charlika a svého zvláštního přítele Michaela, který se jí zavázal službou, v tom však není úplně sama. Zvládne malá Elena nástrahy svého dobrodružného života? Jak se vypořádá s pravdou o sobě samotné? O tom už vypráví oblíbený autorčin příběh.

Audio podoby se ujala Vanda Hybnerová, která má za sebou řadu knižních interpretací a známá je i díky tradičně kvalitnímu českému dabingu, pod značkou Supraphon. Hlas Hybnerové třeba televizní diváci znají z příběhů Mezi živly (Catherine O'Hara), Semtex Blues (Kathleen Turner), několikrát se stala představitelkou rolí Penélope Cruz. Audioknižní anotace nelže, když říká, že její vynikající podání vtahuje posluchače do nekonečného souboje mezi dobrem a zlem... a nepouští. V samostatném díle fantasy série si budou moci užít dobrodružství a napětí mnoha příběhů nejen mladí posluchači.

Pusťte si ukázku z audioknihy:

Video  Dračí oči – Čarodějka: Jde o budoucnost celého světa! Princeznu Elenu nezajímá tanec, vyšívání ani šminky. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností...  - Blesk, Supraphon
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi