Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Před Hrou o trůny vládl Rod draka: kdo je kdo v očekávaném seriálu?

Autor: red, Ivan D. Hladík - 
2. dubna 2022
07:58

Stále ještě mezi diváky a milovníky fantasy rezonuje Hra o trůny z pera George R. R. Martina. Už na závěr léta se ale chystá premiéra příběhů, které fenomenálnímu dílu předcházejí. Přichází Rod draka.

Desetidílné drama Rod draka z původní produkce HBO bude mít na platformě premiéru v pondělí 22. srpna, v televizi i na streamu. Seriál, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. Na seriálu se podílejí: Spolutvůrce a producent George R.R. Martin; spolutvůrce a spoluautor seriálu, producent a scenárista Ryan Condal; spoluautor seriálu producent a režisér Miguel Sapochnik; producentka a scenáristka Sara Hess; producenti Jocelyn Diaz, Vince Gerardis, Ron Schmidt; režisérky Clare Kilner, Geeta V. Patel; režisér a koproducent Greg Yaitanes. V galerii se podívejte na první snímky ze seriálu, níže pak najdete přehled postav a obsazení.

Podívejte se na první upoutávku seriálu:

Video  Seriál Rod draka, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. • Premiéra: 22. srpna 2022, HBO. • VIDEO  - HBO
Video se připravuje ...

Paddy Considine jako král Viserys Targaryen, kterého západozemští lordi na Velké radě na Harrenově zvolili za nástupce Starého krále Jaehaeryse Targaryena. Viserys je vřelý, laskavý a slušný muž, který chce pokračovat v dědově odkazu. Z dobrých mužů se však nemusí nutně stát velcí králové.

Matt Smith jako princ Daemon Targaryen – mladší bratr krále Viseryse a následník trůnu. Daemon je nepřekonatelný válečník a dračí jezdec s pravou dračí krví. Říká se však, že kdykoliv se narodí Targaryen, bohové si hodí mincí…

Olivia Cooke jako Alicent Hightower – dcera králova pobočníka Otto Hightowera a nejkrásnější žena v Sedmi královstvích. Vyrostla v Rudé baště, v blízkosti krále a jeho nejužšího kruhu. Má dvorskou grácii i politický talent.

Emma D’Arcy jako princezna Rhaenyra Targaryen – královo prvorozené dítě a dračí jezdkyně s čistou valyrijskou krví. Mnozí by řekli, že Rhaenyra byla obdařena vším, co by si kdy mohla přát… ale nenarodila se jako muž.

Steve Toussaint jako Lord Corlys Velaryon, přezdívaný Mořský had. Lord z rodu Velaryonů, valyrijského rodu stejně starého jako rod Targaryenů. Lord Corlys, známý jako Mořský had, nejslavnější námořní dobrodruh v dějinách Západozemí, vybudoval z Velaryonů mocný rod, který je dokonce bohatší než Lannisterové a který má největší námořnictvo světa.

Seriál Rod draka, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. • Premiéra: 22. srpna 2022, HBO. Seriál Rod draka, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. • Premiéra: 22. srpna 2022, HBO. | HBO

Eve Best jako princezna Rhaenys Targaryen – dračí jezdkyně a manželka lorda Corlyse Velaryona, přezdívaná „nekorunovaná královna“. Velká rada zamítla, aby se stala následnicí trůnu. Přednost dostal její bratranec Viserys, a to jen proto, že byl muž.

Fabien Frankel jako ser Criston Cole – syn správce, který slouží lordu z Černoazylu. Je prostého původu a pochází z Dornu. Cole nemá žádný nárok na půdu ani tituly. Má jen svou čest a až nadpřirozenou obratnost v boji s mečem.

Sonoya Mizuno jako Mysaria – jako otrokyni ji prodali víckrát, než by dokázala spočítat. Do Západozemí přišla s prázdnýma rukama. Mohla se podvolit a zchřadnout. Místo toho se však stala nejdůvěrnějším a nejméně očekávaným spojencem prince a následníka trůnu Daemona Targaryena.

Rhys Ifans jako Otto Hightower. Králův pobočník ser Otto věrně a oddaně slouží svému králi i království. Největší hrozbou pro království je podle pobočníka králův bratr Daemon a jeho postavení následníka trůnu.

Milly Alcock jako mladá princezna Rhaenyra Targaryen. Je prvním potomkem krále a dračí jezdkyní s čistou valyrijskou krví. Mnozí by řekli, že Rhaenyra byla obdařena vším, co by si kdy mohla přát… ale nenarodila se jako muž.

Bethany Antonia jako Baela Targaryen – nejstarší dcera Laeny Velaryon a jezdkyně mladé dračice Měsíční tanečnice.

Phoebe Campbell jako Rhaena Targaryen – druhá dcera lady Laeny a sestra Baely.

Emily Carey jako mladá Alicent Hightower – dcera králova pobočníka Otto Hightowera a nejkrásnější žena v Sedmi královstvích. Alicent vyrostla v Rudé baště, v blízkosti krále a jeho nejužšího kruhu. Má dvorskou grácii i politický talent.

Harry Collett jako Jacaerys Velaryon – nejstarší syn Rhaenyry Targaryen.

Ryan Corr jako ser Harwin Strong, přezdívaný Kostilam. Ser Harwin Kostilam je prý nejsilnějším mužem v Sedmi královstvích. Je nejstarším synem mistra práva Lyonela Stronga a dědicem Harrenova.

Seriál Rod draka, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. • Premiéra: 22. srpna 2022, HBO. Seriál Rod draka, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. • Premiéra: 22. srpna 2022, HBO. | HBO

Tom Glynn-Carney jako Aegon Targaryen – prvorozený syn krále Viseryse.

Jefferson Hall jako Tyland Lannister – lstivý a vypočítavý politik, dvojče lorda Jasona Lannistera.

Jefferson Hall jako lord Jason Lannister – pán Casterlyovy skály a dvojče sera Tylanda Lannistera.

David Horovitch jako velmistr Mellos – hlas rozumu a důvěryhodný rádce krále Viseryse.

Wil Johnson jako ser Vaemond Velaryon – mladší bratr Corlyse Velaryona a velitel velaryonského námořnictva.

John Macmillan jako ser Laenor Velaryon – syn Corlyse Velaryona a Rhaenys Targaryen.

Graham McTavish jako ser Harrold Westerling, který slouží v Královské gardě od dob krále Jaehaeryse. Je vzorem rytířství a cti.

Ewan Mitchell jako Aemond Targaryen – druhorozený syn Viseryse, synovec Daemona a nevlastní bratr Rhaenyry.

Theo Nate jako ser Laenor Velaryon – syn Corlyse Velaryona a Rhaenys Targaryen.

Matthew Needham jako Larys Strong – mladší syn mistra práva Lyonela Stronga, který jej přivedl ke dvoru.

Bill Paterson jako lord Lyman Beesbury – lord z Honeyholtu a strážce pokladny v Malé radě krále Viseryse.

Phia Saban jako Helaena Targaryen – druhorozená dcera Viseryse, sestra Aegona a Aemonda, nevlastní sestra Rhaenyry.

Gavin Spokes jako lord Lyonel Strong, mistr práva krále Viseryse a pán na Harrenově.

Savannah Steyn jako lady Laena Velaryon – dcera Corlyse Velaryona a Rhaenys Targaryen.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi