Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

S těmihle dárky letos zabodujete! Tipy na knižní, filmové i hudební hity

  • Autor: Ivan D. Hladík - 
    13. 12. 2019
    10:55

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, ani na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost.

    Vánoce by sice neměly být tolik o dárcích jako o vzájemné blízkosti, lásce a kouzelných okamžicích, které sváteční čas umocňuje. Jenže, jak dobře víme, správně vybraná maličkost dokáže to nejlepší ještě umocnit a probudit radost. Máte-li navíc v rodině milovníka filmů nebo knihomola, máte zároveň vyhráno! Nabídka je velká. Jenže – jak vybrat, abyste nešlápli vedle? Jak se v těch všech knihách, DVD, audioknihách a CD vyznat? Od toho jsme tady my. Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější, co se v poslední době na pultech obchodníků objevilo a roztřídili do osmi skupin, pro ještě jednodušší sepsání dárkového seznamu.

    Poslechněte si skladbu Time For Change:

    Video  Kolekce The Christmas Present obsahuje v deluxe edici celkem osmadvacet písní, několik hostů a spoustu sváteční nálady. Time For Change je sváteční oslavou, která zní patřičně bombasticky. Videoklip naopak ukazuje běžné sváteční ráno u Williamsů doma. • Datum vydání: 22. 11. 2019, Farrell Music Ltd. • VIDEO  - Farrell Music Ltd.
    Video se připravuje ...

    Jako bonus přímo pro vás doporučujeme letos u zdobení stromku nebo svátečního vaření zapnout přehrávač s novinkou od britského zpěváka Robbieho Williamse, dvojalbum The Christmas Present plné pravé vánoční muziky. A můžeme se pustit do tipů, které ještě stihnete pohodlně pořídit...

    Kdo by chtěl hudby ještě víc, může sobě i blízkým dopřát doslova lahůdku – speciální vánoční balení dvoudenní vstupenky na Metronome festival. Nyní je k mání za zvýhodněnou cenu 1940 korun včetně poštovného.

    Metronome festival: první velký popový a rockový festival konaný v Praze pro všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy, s akcentem na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti. Metronome festival: první velký popový a rockový festival konaný v Praze pro všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy, s akcentem na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti. | Metronome festival

    Nejkomfortnější český festival už oznámil první hvězdy: britskou elektronickou legendu Underworld, potvrzeni jsou Tata Bojs, kteří probudí světelnou Křižíkovu fontánu nebo britská skupina Still Corners. Krásné vánoční balení vstupenek na Metronome festival se dá navíc pověsit jako ozdoba na stromeček a pozor – při objednání do středy 18. prosince na odkazu ZDE garantují doručení do Vánoc. Tak to rozjeďte!

  • 1.Pro malé princezny i rebelky

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Kouzelnická parta od Neila Patricka Harrise (ano, od herce, který po léta ztvárňoval sukničkáře Barneyho Stinsona v seriálu Jak jsem poznal vaši matku), vypráví příběh malého pouličního kouzelníka Cartera, který je na útěku. Rozhodně nečeká, že v ospale vyhlížejícím městečku Minerální studny najde nové přátele a kouzla. Ale jak už to v případě dobrých triků bývá, vše se změní, zrovna když to nejmíň čekáte. Přihoďte hned i Kouzelnickou partu – Příběh druhý, v němž se hlavní hrdinka Leila stává mistryní úniků.

    Prolistujte si komiks Poslední jednorožec:

    Řekl někdo, že komiksy nejsou pro holky? A kdopak víc ocení čarovnou, lyrickou a emotivní adaptaci po generace oblíbeného románu Petera S. Beagla Poslední jednorožec? Příběh čtenáře uvádí do světa kouzel, ukazuje sílu lásky i bolest nad ztrátou, jíž bude vaše malá fanynka těchto tvorů prožívat spolu s jednorožkou žijící o samotě v kouzelném lese. A protože i malé slečny chtějí být „in“, je tady oblíbený youtuber Karel Kovy Kovář a jeho iPohádka o pohádkovém království připojeném k internetu. To bude jízda!

    Pusťte si ukázku z audioknihy Hilda a pidilidi:

    Mezi audioknihami pak převládá osvědčená klasika. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi v titulu Medvídek Paddington namluveném Tomášem Juřičkou. Nebo strhující fantasy ze světa, kde lidské a zvířecí duše zůstávají spojeny, Pullmanův hit Jeho temné esence – Zlatý kompas v podání Martiny Krátké. Příběh je nyní hitem i v novém televizním zpracování televize HBO. Novinkou v audioknižním světě je pak modrovlasá rozumbrada Hilda, malá průzkumnice, která má na světě ze všeho nejradši svůj skicák, liškolouška Větvíka, maminku a všechny obry, trolly, hafíky a skřítky, co žijí u nich v údolí. Její příběh na audioknize Hilda a pidilidi krásně vypráví Martha Issová.

    Filmem, který si nemohou vaše děti nechat ujít, který je plný písniček a zvířat jako živých, je Lví král. Snímek od studia Disney, jejž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

  • 2.Pro malé uličníky a čaroděje

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    „Jmenuji se Percy Jackson. Doteď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu…“ Tak začíná oblíbený příběh knihy Percy Jackson - Zloděj blesku. Letos pak v bohatě ilustrovaném vydání, které vzniklo pod štětcem Johna Rocca. Dalším titulem pro všechny správné kluky je pak kniha Bouřňákův ostrov Catherine Doyleové. Věříte na kouzla a čáry? Fionn ne. Dokud jednoho dne nevtrhne magie do jeho života stejně nečekaně a prudce jako bouřka. Jeho dědeček je totiž Bouřňák, strážce bouří. Třetí knihou, kterou můžeme jen doporučit, je pak Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství od Tamar Meirové, příběh o přátelství, odvaze a ochotě pomáhat.

    A do čtveřice (aby se to nepletlo) čtvrté, nejnovější ilustrované, vyprávění čarodějnického školáka Harryho Pottera. V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými…

    Pusťte si ukázku z audioknihy Správná pětka:

    Také poslouchat bude co! Třeba kouzelný příběh o Krabatovi, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám, s kterými musí svést nelehký boj na audioknize Čarodějův učeň. Další dvě audioknihy patří do série britské spisovatelky Enid Blytonové s názvem Správná pětka. V prvním příběhu Pětka na ostrově pokladů sourozenci Anna, Dick a Julián výjimečně netráví prázdniny s rodiči – jedou do Kirrinské zátoky za příbuznými, s nimiž se nikdy předtím neviděli. V druhém, vánočním dobrodružství, chudák maminka zrovna na Vánoce chytila spálu, takže se sourozenci Anna, Dick a Julián spolu s kamarádkou George vracejí z internátních škol… Jak dopadne jejich nová akce? Uslyšíte v podání Michaely Maurerové.

    Podívejte se na upoutávku filmu:

    Video  Toy Story 4; Příběh hraček: Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. • Česká premiéra: 8. 8. 2019, Falcon. • VIDEO  - Falcon
    Video se připravuje ...

    Na DVD a Blu-rayi okouzlí kluky všeho věku Toy Story 4: Příběh hraček. Další skvělé animované dobrodružství hrdě představuje Studio Pixar: Když Bonnie přinese do svého pokojíku svou ručně vyrobenou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům velký neznámý svět. Na dobrodružné cestě potkávají nové i staré přátele a zažijí akci, humor i lásku. „Čtvrtý Příběh hraček vás naprosto ohromí!“ láká třeba recenzent Kenneth Turan z Los Angeles Times.

  • 3.Pro rebelky a mladé slečny

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Pokud chce být mladá slečna cool a „in“, neměla by kromě módy zapomínat i na duševní šperky, které frčí. To ostatně holky moc dobře vědí, a proto pod stromečkem ocení třeba příběh Ruthie Collinsové, která se jednoho dne probudí a zjistí, že získala vysněný italský statek, jenž jí život doslova obrátí vzhůru nohama. Jak to je dál se dočtete v knize Stín olivovníku od Jo Thomasové. Léto, kdy jsem zkrásněla od Jenny Hanové je zase příběhem Belly, jíž se všechno pěkné a kouzelné děje od června do srpna. Během zimy pouze počítá týdny do začátku dalšího léta, kdy konečně vypadne pryč z města a uvidí zase staré známé tváře. Zvlášť kluky. Magické dobrodružství, které pak dovoluje zasnít se, je titul Everless - Panství krve a kovu od Sary Hollandové. A na závěr nechybí pokračování úspěšného příběhu Tatér z Osvětimi s podtitulem Cilčina cesta od Heather Morrisové.

    Pusťte si ukázku z audioknihy Zlodějka knih:

    Audioknižní nálož je pestrou směsí žánrů, ale vždy s titulem, který chytí za srdce. Třeba Vilma Cibulková čte naprosto dokonale Zlodějku knih od Markuse Zusaka. „Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa…“ začíná ji vyprávět nikdo menší, než sama Smrt. Krásným příběhem je i ten od Kelly Barnhillové s názvem Dívka, která upíjela měsíc o místě, kde každý rok obětují lidé novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích, aby ochránili město před zlými kouzly. A do třetice klasické a zároveň dojemné a strhující dílo Dánská dívka Davida Ebershoffa o tom, kolik odvahy potřebujeme na cestě sami k sobě. Jímavý příběh byl velmi úspěšný i jako film, v němž hlavní, oscarovou, roli hrál Eddie Redmayne.

    Podívejte se upoutávku filmové verze Dánské dívky:

    Video  Film Dánská dívka vás zavede do Kodaně dvacátých let minulého století. Einar Wegener (Eddie Redmayne) patří k nejlepším dánským malířům své doby, jeho žena Gerda (Alicia Vikander) mu přitom poskytuje maximální podporu a přitom se sama snaží prorazit jako portrétistka. Pozvolné borcení jejich harmonického vztahu odstartuje banální příhoda... • Česká premiéra: 4. 2. 2016, CinemArt. • VIDEO  - CinemArt
    Video se připravuje ...

    „Co na tom všichni mají?“ mohou i holky zjistit a skvěle se bavit u kompletního vydání všech sérií Teorie velkého třesku na DVD a Blu-ray. Dva fyzici Leonard a Sheldon rozumí úplně všemu, od nepřekonatelné gravitace černých děr po spletitou strukturu atomů. Jenže když vezmete ty atomy a zformujete z nich ženu, jsou oba vědátoři v koncích. Když se do sousedního bytu přistěhuje Penny, žena se všemi atomy na těch pravých místech, začne se soukromý vesmír pánů Leonarda a Sheldona rozpínat do netušených rozměrů. Tvůrci série Chuck Lorre (Dva a půl chlapa) a Bill Prady (Dharma & Greg) vytvořili skvělou melanž vědy, superhrdinů i sexu. Johnny Galecki a Jim Parsons v hlavních rolích rozesmějí každého. Na celkem 36 DVD si je užijete 5397 minut!

  • 4.Pro snílky i akční hrdiny

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Kluci samozřejmě nemohou stát opodál, když se rozdává to nejlepší. A (také samozřejmě) chtějí poznat víc. To jim dovolí zejména komiks Avatar 1: Tsu’tejův příběh. Prožijte zlomový film Jamese Camerona nově a jinak – od chvíle, kdy se Tsu’tej poprvé setká s Nebešťanem Jakem Sullym a jeho život se od základu změní. Tentokrát z pohledu bojovníka kmene Omatikaja a Jakeova úhlavního soka v lásce. Napínavá je i kniha Časovaná bomba od Joelle Charbonneauové. Jak si poradí parta rozdílných studentů, když zůstanou společně zavření v budově školy, v níž právě vybuchla bomba? Atentátník je navíc stále uvnitř a nikdo neví, co bude dál...

    Prolistujte si komiks Avatar 1: Tsu’tejův příběh:

    Motivační a hluboce osobní je pak zpověď Ladislava Raego Phama v knize Věř, běž a dokážeš. „Měl jsem 130kg. Spolužáci na mě plivali. Nikdo nevěřil, že budu zpívat. Neposlouchal jsem je,“ svěřuje se v ní. O pokračování pouti zubožených draků a jejich lidských průvodců do ztraceného dračího domova pak vypráví Kroniky Deštné divočiny - Dračí domov od Robina Hobba. Takové dobrodružství si prostě nenechte ujít!

    Pusťte si ukázku z audioknihy Nohy z jílu:

    Do uší si pak pusťte příběhy bezesporu nejvtipnějšího autora fantasy na světě, Terryho Pratchetta. „Děti, zahrávat si s Armagedonem může být nebezpečné! Nezkoušejte to ve vlastním bytě! Nastal čas zrození nového Satana. Jenom rozpoznat, který z těch dvou roztomilých novorozených chlapečků to je…“ Odhalení nabízí audiokniha Dobrá znamení. A na Zeměplochu vyrazte s titulem Nohy z jílu. Do Ankh-Morporku, největšího města Zeměplochy, vtrhl sychravý Prvopodzim. Sir Samuel Elánius i jeho Městská hlídka jsou už zase v pohotovosti, neboť v mlhavých uličkách se vrší tajemství, která je záhodno rozluštit. Čte Jan Zadražil. Třetím kouskem v nabídce je pak muzika – trojcédéčko Chemical Brothers: Surrender. Limitovaná edice nabízí to nejlepší z dvacetileté tvorby anglického „elektro“ dua oceněného několikrát cenou Grammy.

    Creed II.: Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině... • Česká premiéra: 22. 11. 2018, Forum Film CZ. Creed II.: Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině... • Česká premiéra: 22. 11. 2018, Forum Film CZ. | Forum Film CZ

    Na DVD a Blu-rayi vyšel letos Creed II., v němž Adonis Creed, syn zesnulého šampiona v těžké váze Apolla Creeda, má sice box v krvi, ale vedle plnění osobních povinností a příprav na další velký zápas se musí poprat také s životní výzvou. Spojitost mezi jeho rivalem a dávnou událostí v Creedově rodině napětí kolem blížící se bitvy v ringu jen stupňuje. Adonis se musí s dřívějším otcovým sokem a později přítelem Rockym Balboou po boku pokusit společně naplnit dávný odkaz, zjistit, za co má smysl bojovat, a uvědomit si, že neexistuje nic důležitějšího než rodina. Kromě parádního boxerského filmu obsahují disky i skvělé „rockyovské“ bonusy.

  • 5.Pro maminku i kámošku

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Co zaručeně potěší jakoukoli ženu? No přece kniha, která jí dá za pravdu. Skvělým titulem je Beru to na sebe od novinářky Lucie Šilhové, která je prostě o tom, co si ženy myslí, ale nikdy to neřeknou nahlas. „Jsem hezká, ale ne Barbie, jsem chytrá, ale ne intelektuálka, jsem vtipná, ale ne za každou cenu,“ píše autorka. Cizinec na pláži od Michele Campbellové zase v napínavém thrilleru odhalí jaké to je, když se z krátkého a zoufalého románku náhle stává děsivá noční můra, v níž jde o život!

    Hra na nikdy Jefferyho Deavera přináší na světlo nového hrdinu a nový příběh mistra detektivky. V Silicon Valley záhadně zmizela mladá žena. Protože policie se k pátrání staví vlažně, otec pohřešované najme Coltera Shawa, který se živí jako lovec odměn. Po nervy drásajícím příběhu je čas na pohlazení v podobě Kapky štěstí v ranní kávě od Agnès Martin-Lugandové. Co myslíte, není čas, stejně jako u Hortense, zastavit své zběsilé pracovní tempo a podívat se na svůj život v jiném světle?

    Do uší si pusťte bestseller Probudím se na Šibuji od Anny Cimy, díky němuž se dozvíte, jestli je Japonsko splněný sen, skutečná země, nebo prostor, kde bloudí rozdvojené duše. Tajemné vraždy, strašidelná internátní škola i více než šedesát let staré tajemství. To je mrazivý thriller, který vám nedá spát, Zlomené duše od Simone St. Jamesové. Třetí jsou vyzkoušené Sestry Bernarda Miniera, nyní načtené Jiřím Schwarzem, kde se kriminalista Servaz vrací ke svému prvnímu případu v pátém dílu veleúspěšné série, dvojnásobné vraždě sester oblečených v šatech k prvnímu svatému přijímání.

    Podívejte se na upoutávku filmu Rocketman:

    Video  Rocketman: Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně... • Česká premiéra: 30. 5. 2019, CinemArt. • VIDEO  - CinemArt
    Video se připravuje ...

    Britský miláček publika Taron Egerton se stal Eltonem Johnem ve snímku Rocketman, jenž je na nosičích doplněn o skvělé bonusy, které rozezpívají i vás! „Jeho hudba vás inspiruje. Jeho život ohromí.“ Rocketman je jedinečnou oslavou nejslavnějších písní Eltona Johna. Zjistěte, jak se ze stydlivého kluka, vyrůstajícího na londýnském předměstí, stal jedním z nejikoničtějších muzikantů na světě. Čeká vás jízda s hvězdným obsazením, plná elektrizujících hudebních čísel, „jaká jste ještě neviděli!“

  • 6.Pro tátu i parťáka

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Je stylový, okouzlující, nebezpečný, tajemný i milující! Ikonický Drákula v komiksu, jenž je jedinou možností, jak vidět pojetí příběhu dle režiséra Francise Forda Coppoly v jeho pravděpodobně nejpůvodnější podobě. Vraťte se k vyprávění, které má sílu po desetiletí! A vystřídejte jej naopak něčím zcela moderním, co má šťávu. Thrillerem z pera skvělého Tima Weavera a v jeho knize Žena mého života.

    Pokud máte v rodině fanouška oddělení Q, komisaře Carla Morcka, jeho kolegy Asada a asistentky Rose, dopřejte mu Oběť 2117 od Jussiho Adler-Olsena. Asad tentokrát musí čelit démonům z minulosti a současně se spolu s Carlem dostává do neúprosného závodu s časem, aby zabránili katastrofě uprostřed Evropy. Pozornost si zaslouží i Volker Kutcher a novinka z řady s komisařem Gereonem Rathem První padlí. Růžové pondělí 1933: Gereon Rath je v Kolíně na karnevalu a slaví, jak se patří. Další ráno pro něj začíná pořádnou kocovinou, nesprávnou ženou v posteli a telefonátem z policejního prezídia. Říšský sněm hoří!

    Poslechněte si ukázku z audioknihy Goldstein:

    Ostatně, Gereon Rath ještě jednou (protože si to zaslouží), v audioknižní podobě. Jan Teplý čte předchozí díl Goldstein, odehrávající se v Berlíně roku 1931, kdy probíhá válka gangů v době hospodářské krize. Do legendárního horského hotelu Overlook pak zve král hororu Stephen King v titulu Osvícení a s hlasem Petra Jeništy. Jak připomíná i vydavatel, román v roce 1980 úspěšně zfilmoval režisér Stanley Kubrick s Jackem Nicholsonem v hlavní roli. „Tohle nelidské místo dělá z lidí zrůdy!“ A aby bylo také co poslouchat třeba v autě nebo na party s kámoši, než začne další poločas, je tady Eminem. Na nové kompilaci Better Man nabízí 16 pecek včetně Fly Away.

    Komiksový Aquaman na DVD a Blu-ray prozrazuje v bonusech třeba i to, jak režisér James Wan tvořil jeden z nejnáročnějších DC filmových projektů. „Ponořte se hlouběji a objevte jaké výzvy při vytváření nového světa Jamese čekaly, když musel skloubit herecké výkony a vizuální efekty,“ vyzývá distributor. Aquaman samotný pak odhaluje původ Arthura Curryho, napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, jehož životní cesta ho přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zda-li je hoden stát se tím, pro co byl zrozen…králem.

  • 7.Pro šéfovou, tchyni i přítelkyni

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Poslední léto Judith Kinghornové přivádí každou čtenářku ženských románů do roku 1914, začátku nádherného zlatého léta – a konce jedné éry. Na víkendovém večírku se Clarissa seznámí s Tomem Cuthbertem, studentem univerzity, který je na prázdninách u své matky, hospodyně Deyning Parku, a je jím naprosto okouzlená. Romantiku střídá napětí. V bytě v centru Reykjavíku byla nalezena mrtvola obchodního cestujícího. Střela do hlavy, která jej usmrtila, nasvědčuje chladnokrevné popravě. Thorson, kanadský voják s islandskými kořeny, a Flóvent z reykjavické policie zahájí vyšetřování v knize Stínový vrah Arnaldura Indriðasona.

    Zpět v čase a zpět do naší domoviny pak všechny fanoušky klasické detektivky vezme v předobjednávce kniha Zločin na stříbrném plátně Viléma Křížka. Vrcholí zlatá 20. léta a první republika vzkvétá. Lidé se baví v kinech, kabaretech i kavárnách. Barrandovské terasy lákají pražskou smetánku… Pak přijde smrt! Jaký byl osud neohrožených žen z amerických a britských tajných služeb za druhé světové války prozrazuje titul Gordona Thomase a Grega Lewise Stínové válečnice. „Rozhodně byly mladé, pohledné a vzdělané. Dohromady mluvily téměř všemi evropskými i mimoevropskými jazyky,“ dozvíte se také.

    Pusťte si ukázku z audioknihy Měsíční tygr:

    V audioknižním podání láká zejména Taťjana Medvecká, která velmi příjemně, citlivě a chytlavě načetla Měsíčního tygra Penelope Livelyové. Její hrdinka Claudia je na prahu smrti. Ještě však neřekla poslední slovo… Pozornost si zaslouží i Pravidla moštárny Johna Irvinga načtená Ladislavem Mrkvičkou. Sirotek Homer Wells v příběhu, obklopen jablky a sady, hledá odpovědi na své otázky a tužby. Klasiku pak doplňuje jeden z nejlepších příběhů Agathy Christie, Deset malých černoušků. V neúprosném rytmu známého popěvku o černoušcích ubývá hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Čte Vladimír Čech.

    Jeden z nejčtenějších a nejoblíbenějších knižních bestsellerů, Pýcha a předsudek britské spisovatelky Jane Austen, se po více než šedesáti letech vrátil na filmové plátno. • Česká premiéra: 26. 1. 2006, Bontonfilm. Jeden z nejčtenějších a nejoblíbenějších knižních bestsellerů, Pýcha a předsudek britské spisovatelky Jane Austen, se po více než šedesáti letech vrátil na filmové plátno. • Česká premiéra: 26. 1. 2006, Bontonfilm. | Bontonfilm

    A aby té klasiky nebylo málo, přidejte Pýchu a předsudek podle knižního bestselleru Jane Austenové na DVD, kde obsahuje úžasné bonusy včetně dokumentu Život a doba Jane Austenové, Deníků za natáčení nebo Alternativní konec americké verze filmu. A znovu objevte příběh, v němž podle paní Bennetové měl život jejích pěti dcer směřovat k jedinému cíli - k nalezení bohatého manžela. Nicméně druhorozená Lizzie (Keira Knightley) by dokázala vyjmenovat přibližně sto důvodů, proč se nevdávat. Když se paní Bennetová dozví tu úžasnou novinu, že se na blízkém panství usadil svobodný a hlavně bohatý pan Bingley se svými sofistikovanými přáteli, okamžitě zavětří příležitost udat najednou hned několik svých dcer. V případě nejstarší Jane, do které se Charles Bingley okamžitě zakouká, běží vše podle těch nejrůžovějších plánů. S jeho přítelem, pohledným, ale poněkud snobským panem Darcym, by zase mohla utvořit ideální pár Lizzie, kdyby jejich budoucímu štěstí nestály v cestě pýcha a předsudek. Podaří se je překonat? Dokáže Lizzie najít aspoň jeden důvod, proč se zamilovat a dobrovolně vdát?

  • 8.Pro kolegu, šéfa i tchána

    Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. Možná tápete, co svým blízkým nadělit pod stromeček, možná na poslední chvíli nechcete udělat chybu. Víme, čím svým milým knihomolům a filmožroutům všeho věku zaručeně uděláte radost. | vydavatelé, idh, Blesk

    Nevinný klient Scotta Pratta je to pravé pro mrazivé zimní večery! Začíná v motelovém pokoji v Tennessee, kde někdo ubodá kazatele k smrti. Policie z tohoto činu obviní Angel, servírku ze striptýzového klubu. Obhájce Joe Dillard už má plné zuby zastupování lidí, o jejichž vině nemá nejmenší pochybnosti. Setkání se zranitelnou Angel, jejíž obvinění stojí pouze na nepřímých důkazech, ho však přesvědčí, že by nebyla takového činu schopna. A máme tu další zločin!

    Ve Washingtonu, D.C. jsou v bedně z plexiskla nalezeni utopení dva bratři-dvojčata. Jeden z nich má v ústech roubík a je přivázaný k židli. Jedná se o poslední z řady krutých a promyšlených vražd, které mají společné dvě věci: vrah zanechává na místech činu rodokmen a oběti jsou nějak spojené s genealogem Jeffersonem Taytem. Jak se věci mají zjistíte v knize Smrtící hry Steva Robinsona. V třetím titulu plném překvapivých zvratů a napětí soukromý vyšetřovatel Nick Heller pátrá po zmizelé dceři finančního magnáta. To jsou Pohřbená tajemství od Josepha Findera. Všichni milovníci hokeje pak zajásají nad komiksovými Hrdiny 2, kteří připomínají nejzásadnější okamžiky prožité na ledě i na tribuně…

    „Každý se občas trochu zblázní.“ To je podtitul nejkultovnějšího hororu všech dob, který si prostě zasloužíte! Psycho Roberta Blocha bravurně (jak jinak) načetl Kajetán Písařovic, který obdarovaného znovu vezme do osamělého motelu, který vede stydlivý, na první pohled neškodný brýlatý tlouštík Norman Bates, jenž žije se svou nemocnou matkou ve starém domě poblíž.

    Pusťte si ukázku z audioknihy Psycho:

    Ujít si nenechte ani brilantně napsaný příběh, který se stal mezníkem ve vývoji politického thrilleru Den pro Šakala Fredericka Forsytha, načtený Otakarem Brouskem mladším. Paříž, 1963. Velkolepé oslavy Dne osvobození se jako každý rok účastní francouzský prezident Charles de Gaulle. Kromě několika policistů nikdo ze statisícového davu netuší, že přes speciální hlídky pronikl nenápadný muž… Do třetice jsou tu Vraždy podle abecedy, další skvělé dílo Agathy Christie a předloha letošní nové seriálové verze s Johnem Malkovichem v roli Hercula Poirota. Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z Andoveru...

    Podívejte se na upoutávku seriálu Černobyl:

    Video  Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem... • Česká premiéra: 6. 5. 2019, HBO. • VIDEO  - Home Box Office, HBO
    Video se připravuje ...

    Na dvou DVD nebo Blu-rayi pak stojí za vidění letošní hit, pětidílná minisérie HBO Černobyl. Příběh rekonstruuje jednu z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem. V roce 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze. Od prvního momentu výbuchu, následujícího zmatku, mrtvých v nadcházejících dnech, týdnech a měsících, seriál Černobyl proti sobě staví příběhy statečnosti a obětavosti a šokující netečnost vlády, která se snaží vše zlehčovat a především se zbavit viny. Hereckému obsazení vévodí Jared Harris, Stellan Skarsgård a Emily Watson. V bonusech pak režisér Johan Renck hovoří o vzniku seriálu, herci Jared Harris, Stellan Skarsgård a Emily Watson mluví o svých postavách a dozvíte se také, jak probíhalo natáčení nejhrůznějších scén Černobylu.

    I letos je zkrátka z čeho vybírat, abyste potěšili své blízké, pod stromek jim nadělili napětí, romantiku, dobrodružství, humor a díla, která vážně baví. Vyrazit do nového roku s dobrým příběhem, to je přece skvělé!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

senneli ( 24. prosince 2019 14:33 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Zobrazit celou diskusi