Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Chcete vědět, jak to hrát s lidmi? Expert na sociální média vám poradí

Recenze: Jak to hrát s lidmi - Dave Kerpen
Recenze: Jak to hrát s lidmi - Dave Kerpen  (Autor: Management Press)
Autor: lm - 
23. srpna 2017
11:41

Myslíte si, že tato doba patří jen ambiciózním a nemilosrdným lidem s ostrými lokty? Omyl! Na vrchol se může dostat každý, stačí se jen naučit umění jednání s lidmi. Tedy alespoň podle amerického profesionála Davea Kerpena, který ve své knize Jak to hrát s lidmi poradí, jak na to.

Kniha Jak to hrát s lidmi už na obálce slibuje, že vás naučí 11 triků, které vás dostanou tam, kam chcete. Jde o jednoduché tipy a pravidla, které v některých případech vychází ze selského rozumu. Například: věnujte více času naslouchání než řečnění, nekritizujte své zaměstnance před kolegy, buďte sví a když něco chcete, tvrdě si za tím jděte, abyste mohli říci, že jste pro to udělali vše.

Hned na úvod knihy vás čeká zajímavý, ale poměrně zdlouhavý test osobnosti. Ten si ale s klidem můžete nechat na později, protože se jeho výsledkům Kerpen bohužel dále příliš nevěnoval. Výsledek stejně slouží spíše pro zajímavost, pro obsáhlejší hodnocení budete muset sáhnout po specializované knize o tomto testu osobnosti.

Následující kapitoly Kerpen obohatil svými osobními zkušenostmi a příběhy, díky čemuž je kniha dobře čtivá a nebudete se nudit. Někomu ale může vadit, že se autor opírá právě pouze o osobní zkušenosti a své teorie nepodkládá žádným dalším výzkumem. Jeho rady jsou ale vesměs obdobné těm, které najdete i v dalších knihách osobního rozvoje. Každá kapitola je navíc doplněna malým praktickým cvičením, které slouží jako shrnutí a zároveň vás má donutit začít jednat.

Dá se říci, že kniha je určena spíše pro podnikatele a manažery, kteří už vedou nějaký tým. Mnohé inspirující věci si v ní ale rozhodně najdou i ti, kteří teprve čekají na svůj velký průlom.


Jak to hrát s lidmi

Dave Kerpen

Management Press, 2017

272 stran

Hodnocení: 70 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi