Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Recenze: Hádanky a hlavolamy ze světa Pána prstenů potěší mysl i oko

Recenze: Hádanky a hlavolamy ze světa Pána prstenů potěší mysl i oko.
Recenze: Hádanky a hlavolamy ze světa Pána prstenů potěší mysl i oko.  (Autor: nakladatelství Universum, New Line Cinema)
Autor: aba - 
7. května 2017
13:55

180 stran hádanek a hlavolamů je to, co vás v této knize čeká. A ačkoli si někteří můžou myslet, že Pán prstenů je pro děti, tyhle hádanky rozhodně ne.

Pokud patříte mezi milovníky aktivního čtení a knih, u kterých musíte lámat hlavu a zapojovat všechny mozkové závity, pak je tato kniha vhodná právě pro vás.

Hádanky a hlavolamy ze světa celé Středozemě efektivním způsobem spojují logické i číselné hádanky a proslavený svět Hobita a Pána prstenů. Hádanky provázejí i ilustrace, takže ani co do vizuální stránky kniha nijak nezaostává.

V žádném případě se však nejedná o nějaké dětské hádanky pro základní školy. Ačkoliv v nich vystupují skřeti, elfové a jiné postavy, jsou to mnohdy hádanky těžšího rázu, nad kterými se budete rozhodně zamýšlet déle, než jen pár vteřin. Velice kreativním způsobem ale bystří mysl čtenáře a pokud byste snad byli v koncích, na konci knihy najdete odpovědi na všechny hádanky.


Tim Dedopulos

Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě

nakladatelství Universum, 2017

256 stran

Hodnocení: 85 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi