Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Recenze: Místo bagety si doma připravte jídlo do zavařovačky

Recenze: Místo bagety si doma připravte jídlo do zavařovačky.
Recenze: Místo bagety si doma připravte jídlo do zavařovačky.  (Autor: nakladatelství Euromedia)
Autor: Dagmar Čechová - 
12. května 2016
18:05

Pět dní týdně stráví valná většina z nás v práci. Znamená to minimálně pět plnohodnotných jídel, které bychom měli svému tělu dopřát. Jenže zbytky z víkendu už se vám zajídají a místní supermarket vás může uspokojit jen do určité míry. A co zkusit přípravu obědů či svačin doma? A to přímo do zavařovacích sklenic!

Lahůdky ze sklenice jsou příjemnou a nápaditou publikací ze sekce kuchařek. Přesto jde o netradiční knihu – radí totiž, jak na jídla, která můžete přenášet s sebou, a to nejen v plastových krabičkách, ale i v zavařovacích sklenicích.

Trend vrstvení surovin do amerických zavařovaček mason jars se po několika letech probojoval i do Česka. A je nutné říct, že to stojí za to! Bagety nebo krabičková dieta mají své kouzlo, ale obědy ze sklenice se jim zcela bez problému vyrovnají. V této knize najdete celkem padesát receptů, což sice není mnoho, ale určitě nebudete mít problém přidat nějaké vlastní.

Kniha Lahůdky ze sklenice poradí, jaké obědy se do zavařovaček hodí, jak jednotlivé potraviny vrstvit a u těch složitějších samozřejmě i jak si je připravit. A neomezuje se pouze na zeleninu s obilninami. Najdete zde i recept na těstoviny, vajíčkový salát, hummus nebo několik polévek. Publikace je doplněna krásnými ilustračními fotografiemi, které vás určitě inspirují, tak proč to nevyzkoušet?


Julia Mirabella

Lahůdky ze sklenice

Nakladatelství Ikar, 2016

144 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi