Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Putinův moderátor hrozil Obamovi atomovkou: Z USA může být radioaktivní popel!

Vyhrožování? Ruský moderátor ve svém pořadu upozornil, že Rusko může USA změnit na radioaktivní popel!
Vyhrožování? Ruský moderátor ve svém pořadu upozornil, že Rusko může USA změnit na radioaktivní popel!  (Autor: Youtube, Reuters)
Autor: simao, ČTK - 
17. března 2014
19:27

Vojenskou sílu Ruska se rozhodl připomenout americkému prezidentovi Obamovi ruský moderátor Dmitrij Kiseljov. Pohrozil dokonce atomovkou! Rusko je prý jedinou zemí, která může USA proměnit na radioaktivní popel... Prezident Spojených států Obama přitom dál varuje Rusko kvůli dění na Ukrajině a Krymu, že budou pokračovat sankce. Největší od Studené války!

Kdo si pustil tuhle relaci na kanálu Russia Today, musel být překvapený. Atomový výbuch, slova o možné odplatě... "Rusko je jedinou zemí na světě, která je schopna udělat z USA radioaktivní popel," říkal přitom moderátor Dmitrij Kiseljov, oddaný prezidentu Putinovi.

Během ukrajinské krize totiž Spojené státy hrozí Rusku rozsáhlými ekonomickými sankcemi, vůbec největšími od Studené války. Moderátor však jako by vyslal Američanům upozornění: Nezahrávejte si s námi.

Kiseljov je šéfem mediální skupiny, která vznikla sloučením tiskové agentury RIA Novosti a stanice Russia Today. Rozhodl o tom sám Vladimir Putin a právě Kiseljova usadil do čela. Kiseljov tuhle důvěru Putinovi všelijak "splácí" - oponenty Kremlu v minulosti označil za nacisty, opakovaně se pustil i do homosexuálů na obranu zákonů omezujících jejich práva, které popudily svět.

A samotného Putina v roce 2012 přirovnal dokonce ke Stalinovi - kvůli jeho věhlasu a úspěchům. "Podle rozsahu činnosti je politik Putin ze svých předchůdců 20. století srovnatelný jen se Stalinem," tvrdil tehdy Kiseljov a dodal: "Rusko je přitom svobodné jako nikdy ve své historii." Nyní na své kontroverzní výroky navázal. Během reportáže popisoval i systém garance jaderné odvety Perimetr, ve Spojených státech nazývaný Dead Hand. Ten pochází z dob SSSR a umožňuje odpálit rakety přes družice. Stačí jeden povel...

Putin uznal nezávislost Krymu, Obama vyhlásil další sankce

Ostré spory mezi USA a Ruskem přiživilo víkendové referendum na Krymu, který si odhlasoval nezávislost na Ukrajině a připojení k Rusku. Západ toto referendum neuznávám, naopak ruský prezident Putin nezávislost Krymu uznal podpisem pod dekretem krymské nezávislosti, uvedla agentura RIA Novosti.

To americký prezident Obama reagoval na poslední události na Krymu další vlnou sankcí. Prohlásil, že Rusko bude čelit dalším odvetným opatřením, pokud nestáhne své jednotky z Krymu. Bílý dům se pak rozhodl postihnout 11 Rusů a Ukrajinců včetně poradců prezidenta Putina, ruského vicepremiéra Rogozina, či ukrajinských politiků Janukovyče a krymského předáka Aksjonova, kteří podle něj "ohrozili mír, bezpečnost, stabilitu nebo územní integritu Ukrajiny".

Obama se rozhodl zmrazit jim aktiva v USA a zakázat jim cestovat do USA. Dnes oznámené sankce mají být "silným signálem ruské vládě, že jejich akce porušující územní celistvost mají své důsledky". Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin se však dopadu sankcí de facto vysmál. "Příteli Obamo, co budete dělat s těmi, kteří nemají v zahraničí účty a ani jiný majetek? Nebo jste na to nepomyslel?" uvedl na Twitteru Rogozin. Obama přitom stále doufá, že lze ukrajinskou krizi vyřešit diplomaticky. Zároveň však zdůraznil, že se NATO zavázalo společnými silami hájit všechny své členy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

suov ( 25. prosince 2014 19:06 )

suov ( 25. prosince 2014 19:06 )

Zalez zpět do nory,,,,

suov ( 25. prosince 2014 19:05 )

Ne, ty jsi mentálně narušení blb,,,

suov ( 25. prosince 2014 19:03 )

On je opravdu nemocný, nebo utekl MUDr. Chocholouškovi z oddělení,,,,,,

suov ( 25. prosince 2014 19:00 )

Rozdíl je ale v tom, že zatím jen hrozí, ale USA to hodilo na ty dvě japonské města bez varování, a to je veliký rozdíl, stejně do teď mi vrtalo v hlavě, jak to že se nenašel někdo, kdo by to vyšetřil,,,

Zobrazit celou diskusi