Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krym vyhlásil samostatnost: Chce se spojit s Ruskem! Lidé v ulicích jásají...

Autor: shp, ČTK - 
17. března 2014
10:21

To, čeho se zastánci demokracie po celém světě báli, se stalo skutečností. Krymský parlament dnes vyhlásil nezávislý svrchovaný stát s názvem Krymská republika. Požádal zároveň o vstup do Ruské federace jako její nový subjekt.

Vyhlášení nezávislosti navazuje na výsledky nedělního referenda, při němž se pro připojení k Rusku vyslovila drtivá většina obyvatel poloostrova, celé 96,6 %.

Podle zpřesněných konečných výsledků se vyslovilo pro spojení s Ruskem 1,233.002 hlasujících, uvedl Malyšev. K volebním urnám se dostavilo 83,1 procenta obyvatel Krymu, kteří mají volební právo. Pro druhou alternativu, tedy zachování autonomního statusu v rámci Ukrajiny s právem pozdějšího připojení k Rusku, se vyslovilo 31.997 lidí, což je 2,5 procenta hlasujících. Zbytek hlasů byl neplatný.

Krymská města byla podle ruských médií celou noc na nohou, v ulicích manifestovaly davy v povznesené náladě a oslavovaly vidinu návratu do lůna Ruska. Na náměstích vlály ruské, krymské a sovětské vlajky, auta vyzdobená ruskou trikolorou se zapnutými klaksony projížděla ulicemi a lidé hlasitě skandovali „Vracíme se!“

kkkastr ( 18. března 2014 15:22 )

santixkauz-rektální teploměre, ale ta tvá čísilka vůbec nic neznamenají, ta jsou jen pro takové hloupoučké kapitalistické nefachčenka jako jsi ty. Tay nám tvrdí že ekonomika roste a zatím je víc lidí bez práce, víc lidí na hranici chudoby a na průměrnou mzdu která je u nás vypočítávána oproti jiným zemím i z mzdy Rittichů a jim podobným, žádný dělník ani zdaleka nedosahuje. Nebuď z největšího teroristického státu na světě čímž je USA pořád tak připosranej

kkkastr ( 18. března 2014 12:37 )

Další co je na dávkách a nemusí do práce. Jinak zrovna Ukrajina má největší počet nácků. A myslím že celosvětovou krizi Rusko nevyvolalo.

kkkastr ( 18. března 2014 12:35 )

Přesně to ta jeho pravda a láska k penězům

itartas ( 18. března 2014 09:53 )

itartas ( 18. března 2014 09:52 )

ceskynebojsa...tak tak a slavný Kalousek ať je zticha a děkuje Bohu, že je ještě na svobodě!

Zobrazit celou diskusi