Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Policistu, kterého zabil vrah Postl, po smrti ocení!

Roman Jedlička, tak jak si ho v paměti uchová rodina a kamarádi
Roman Jedlička, tak jak si ho v paměti uchová rodina a kamarádi  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: ČTK - 
16. září 2008
12:55

Policista Roman Jedlička, který snahu zneškodnit vraha Romana Postla zaplatil svým životem, dostane od města Chomutova ocenění in memoriam.

Chomutovští radní se rozhodli ocenit za mimořádnou občanskou statečnost in memoriam Romana Jedličku (+28). Stejné ocenění dostane i třicetiletý Miroslava Kouba, který pomohl několikanásobného vraha Romana Postla dopadnout.

Slavnostní obřad se zápisem do pamětní knihy a předáním věcných darů se uskuteční po dohodě s pozůstalými policisty, nejspíš v říjnu, řekla primátorka Ivana Řápková (ODS).

"Město si lidí, kteří neváhají i s nasazením vlastního života bojovat proti násilí a chránit ostatní, nesmírně váží," uvedla Řápková.

Miroslav Kouba (stojící vpravo) na pohřbu Dao Van Tinha, kterého zastřelil Roman Postl Miroslav Kouba (stojící vpravo) na pohřbu Dao Van Tinha, kterého zastřelil Roman Postl | Foto Blesk - Jana Ulrichová

Miroslav Kouba (stojící vpravo) na pohřbu Dao Van Tinha, kterého zastřelil Roman Postl

Devětatřicetiletý Postl z Teplic zastřelil 3. září v chomutovské herně Las Vegas dvacetiletého Vietnamce a poté i Jedličku, který se jej snažil zneškodnit. Střelbu v herně oznámil na policii právě Kouba, ačkoli byl chvíli před tím v bezprostředním ohrožení života. Postl mu totiž vystřelil těsně u hlavy.

Po oznámení Kouba ještě vraha sledoval a svými informacemi přispěl i k jeho dopadení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání