Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tenhle pomáhal zabijáku Postlovi (+39)!

Autor: Helena Lacinová, Jana Ulrichová - 
10. září 2008
05:00

Stále nové skutečnosti vycházejí najevo v případu sériového vraha Romana Postla (+39), který za tři dni zastřelil čtyři lidi. Kdo byl jeho komplic?

Smrtonosnou pouť s ním začal David Černý (25)! Byl u toho, když v pondělí 1. září Postl zastřelil podnikatele Karla Diviše (+46). Černý řidil auto s mrtvým na zadních sedačkách.

Černý s Postlem hledali místo, kde se mrtvého člověka zbavit. "Vytáhli jsme ho z auta, každý za jednu nohu," přiznal Černý policistům. "Věděl i o vraždě Vietnamce v Chomutově, ale kriminalisté jeho podíl dál objasňují," řekla včera krajská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

V místě, kde je David Černý trvale hlášen, ale prý tam nebydlí, se v prvním zářijovém týdnu objevil v červeném autě s dalším mužem, pravděpodobně Postlem. Navštěvoval tam manželku, která se s ním rozvádí a bydlí u své matky s dvěma Černého syny Dominikem (5) a Radkem (2,5).

"O kluky stál. Ale v poslední době to byl takový spíš bezdomovec, přespával i naproti na lavičce," řekla o Černém jedna ze sousedek. "Nevěřím tomu, že by vraždil on. Byl spíš takový poddajný, spíš poslouchal. Dřív byl u pankáčů. Tam se taky ztrácel v davu," popsala ho jeho známá. "O rodinu se nestaral, jak měl. Tady nebydlí," odmítla o Černém mluvit jeho tchyně. Dodala jen, že její dcera se o tom, že je manželkou vrahova pomocníka, dozvěděla ráno a je v šoku.

Více o Romanu Postlovi se dočtete zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání