Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dunkovi: Děti pro ně byly jen zdrojem příjmů

Autor: Jana Ulrichová, Helena Lacinová - 
12. srpna 2008
16:34

Manžele Dunkovi poslal v úterý soud v Teplicích za týrání jejich dětí do vězení. Květa Dunková má za mřížemi pobýt 2,5 roku a Lubomír Dunka pět let.

Zavšivené, znečištěné od výkalů, vydávající nesrozumitelní skřeky. V takovém stavu byly dvě ze tří dětí Květy a Lubomíra Dunkových (29 a 44) z Bíliny, když je zavřené v tmavém smradlavém kumbálu objevily letos v lednu sociální pracovnice.

"Ani jeden nemá předpoklady své děti vychovávat. Mohli je naučit alespoň základní hygienické návyky, mluvit, chodit na nočník, jíst příborem, ale nechtěli. Měli je jen jako zdroj sociálních dávek," odůvodnil rozsudek předseda senátu Miroslav Čapek.

Ukázalo se, že Dunkovi už dříve, když bydleli v Duchově, zamykali děti samotné do pokoje. Dunková to vysvětlovala tím, že se bojí, aby se jim něco nestalo, když vaří. Nyní jsou všechny jejich děti v kojeneckém ústavu.

Soud se v úterý zabýval i postupem sociálních pracovníků, kteří měli o problémech v rodině informace od sousedů už loni, ale nejednali. Rozsudky ještě nejsou pravomocné. Oba manželé se na místě odvolali.

O případu týraných dětí manželů Dunkových čtěte více zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání