Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Štěňátka někdo vyhodil v lese, jedno zabil!

Autor: hra - 
12. srpna 2008
05:00

Na otřesný případ lidské bezcitnosti nezapomenou sestry Julie (14) a Anna (21) Dvořákovy, které našly u lesa opuštěná štěňata.

Jednomu psíkovi už nebylo pomoci – někdo ho totiž zabil. Další dva ale přežili. Snad budou mít tentokrát štěstí na hodnějšího páníčka.

"Šly jsme se koupat k rybníku. Asi dvacet metrů od pěšiny sestra na chvilku poodešla a uslyšela slabé kňučení. Mezi kládami objevila bílé a černé štěně. Byla to krásná klubíčka s hustými dlouhými chlupy," řekla Julie Dvořáková.

Psíci byli vystrašení, ale v náručí dívek se uklidnili. Jejich žíhaný sourozenec už takové štěstí neměl. Ležel opodál na cestě v kaluži krve. "Měl ránu na hlavě, asi ho někdo praštil klackem. Vypadá to, že se jich někdo chtěl zbavit a vyhodil je z auta," popsala hrůzný nález Julie.

Dívky nelenily a místo koupání hledaly pro štěňata pomoc. Prvního ošetření se nalezencům dostalo v Záchranné stanici pro handicapované živočichy Makov, kde je prohlédli a dali napít.

"Prý jim není ani měsíc. Mohli by se jmenovat Koule a Bublina, jak moc byli chlupatí. Nechtěly jsme se s nimi rozloučit, ale doma už dva psy máme. Snad se jich ujmou hodní lidé," dodala malá zachránkyně.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání