Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Anička byla spoutaná ostnatým drátem!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár - 
23. července 2008
11:59

Jako sedmý svědek dnes vypovídal Jiří Hlaváček - rodinný známý Kláry Mauerové. Vylíčil, jak před třemi roky s Klárou vyzvedli v lese Aničku-Barboru Škrlovou.

Ta prý tehdy byla spoutaná ostnatým drátem. Podle svědka mohla Aničce ubližovat Kateřina Mauerová, kterou její sestra Klára vylíčila jako duševně chorou!

"Znám Kláru Mauerovou. Můj starší syn Štěpán je stejně starý jako Jakub a byli kamarádi. S pojmem Anička jsem se poprvé seznámil na podzim 2005. Před Vánoci téhož roku mě Klára požádala, zda bych dokázal zapojit přístroj na podporu dýchání, který Anička potřebovala. Říkala, že má Anička leukemii a špatně dýchá," uvedl svědek.

Klára mu pak řekla příběh o Aničce, že to je dívka z Norska, kde byla v dětském domově a byla týraná. Měla být také svědkem nějakého týrání, takže ji musí chránit. "Byl to fantaskní příběh, kterému se těžko věřilo," míní Hlaváček.

"Pak jsme jeli s Klárou pro Aničku. Tu měla odvézt Kateřina z nemocnice v Motole, kde se prý vydávala za Kláru. Dostal jsem za úkol počkat v autě někde za Tišnovem směrem na Veverskou Bítýšku a Velkou Bíteš. Klára někam šla. Pak jsem šel za ní. Klára v lese klečela u postavy, která měla být Anička. Ta měla na hlavě sáček, který jí sundávala Klára, a byla spoutaná ostnatým drátem. Ten byl uvolněný, takže jsem ho snadno sundal. Všiml jsem si, že Anička nebyla zraněná," řekl svědek.

Klára tehdy podle něj s někým telefonovala. Říkala mu doktore. Anička nebyla ani v šoku, jen při nakládání do auta nespolupracovala. "Chtěl jsem volat policii, ale Klára mě prosila, ať to nedělám, že všemu jen ublížíme. V autě ležela Anička Kláře na klíně. Přivezl jsem je k domu v Krásného ulici v Brně. Pomohl jsem jim do výtahu. Klára nesla Aničku na zádech. Anička měla úplně klidný pohled. Na sobě měla nemocniční košili. Drát ji ale nijak moc neporanil, měla jen zarudnuté skvrnky na rukou.

Druhý den jsem šel za Klárou, že to oznámím policii. Ona mi ale opakovala stejný příběh o Aničce. Klára mi pak řekla, že její sestra Kateřina je duševně nemocná, že ublíží osobě, která se jí dostane do rukou. Kateřina měla Aničku unést z nemocnice. A chovala se prý k ní špatně. Proto jsem později sledoval, jestli tam Anička zůstane. Několikrát jsem ji viděl, jak ji Klára dává do auta. Klára na Aničku mluvila anglicky. Byly to základní fráze jako Maminka je tady," vypověděl Hlaváček.

Jakub byl podle něj příjemný kluk. I Ondřej byl normální chlapec. Kláru svědek označil za vzornou matku. Nicméně prozradil, že jeho syn Štěpán nemohl chodit za Jakubem do bytu v Krásného ulici. Klára to vysvětlovala tím, že je Anička nemocná. Později se kontakty obou rodin - Hlaváčkových a Kláry Mauerové - omezily a přerušily.

"Všechno, co jsem tehdy říkala panu Hlaváčkovi, jsem považovala za pravdu. A omlouvám se mu, že jsem mu způsobila takové problémy," plakala po výpovědi svědka Klára Mauerová.


Bývalý člen skautského oddílu Mravenci vypovídal o homosexualitě Josefa Škrly. Více zde.

Podle výpovědi zasahujícího hasiče ležel Ondra v kobce se spoutanýma rukama i nohama a kolem něj byly výkaly a zvratky. Více zde.

U soudu vypovídala i Ondřejiva učitelka. Více zde.

Vchod do kobky prý bránily sestry Maurerovy vlastními těly. Více zde.

Vězení v Domě dětí a mládeže Paprsek bylo prý málem odhaleno již v roce 2004 při náhodné kontrole. Více zde.

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání