Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Dojemná slova na pohřbu maturantek Katky, Sofie a Lucky: Do nebe odešly zpěvačka a budoucí lékařky!

Autor: rc - 
11. dubna 2024
05:00

Rodina, přátelé a známí se ve středu 10. dubna naposledy rozloučili se třemi tragicky zesnulými studentkami. Lucka (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) zemřely při nehodě autobusu ve Spišském Podhradí. Na poslední rozloučení, které se konalo ve Staré Ľubovni, přišly stovky lidí. Všechny tři dívky byly velmi talentované a měly své životy teprve před sebou. Lucka toužila být lékařkou a milovala přírodu, Sofia byla talentovanou zpěvačkou a Katka chtěla být lékařkou.

Záchranné složky v sobotu 6. dubna zasahovaly v Spišském Podhradí na východě Slovenska. Při nehodě autobusu tam zemřely Lucia, Sofia a Katka, které se tam měly zúčastnit církevní akce. Studentky vystoupily z autobusu a s ostatními účastníky akce se všichni shromáždili před autobusem, aby pak společně přešli přes cestu.

Věřící mířili na setkání s biskupem Františkem Trstenským ve Spišské Kapitule. Nicméně ve chvíli, kdy postávali před autobusem, se vozidlo z doposud z neznámých příčin rozjelo. Nehoda měla tragické následky, které vyústily ve smrt tří mladých dívek, které měly životy teprve před sebou.

S Luckou, Sofií a Katkou se blízcí rozloučili ve středu 10. dubna ve Staré Ľubovni. Na poslední rozloučení přišly stovky lidí. Při smutečním obřadu mimo jiné zaznělo, že všechny tři studentky měly velké plány do budoucna.

Milovala přírodu 

Lucka chtěla být lékařkou. Jednalo se prý o velmi citlivou, klidnou a skromnou dívku, která byla hluboce věřící. Jak uvádí slovenský deník Plus JEDEN DEŇ, mnoho času věnovala modlitbám, kvůli čemuž údajně často chodila pozdě do školy.

Milovala přírodu a ráda chodila na houby. Volný čas ráda trávila se svou mámou, sestrou a prarodiči. Rovněž ráda cestovala a četla. Tento měsíc měla dodělat autoškolu. „Ty jsi nás vždy podržela a my si tě teď podržíme v našich vzpomínkách,“ zaznělo o Lucii.

Talentovaná zpěvačka  

Sofia byla talentovanou zpěvačkou. Nicméně toužila se stát učitelkou nebo právničkou. Zajímala ji spousta věcí a často si toho brala hodně a pak se zlobila, že vše nestíhá. Byla velmi svědomitá, obětavá a vynikala ve škole.

„Svůj mimořádný pěvecký talent odmalička rozvíjela na základní umělecké škole. Výjimečný hlasový rozsah ve spojení s pracovitostí a vytrvalostí jí přinesl desítky ocenění v celoslovenských i mezinárodních soutěžích, naposledy z Malty,“ zaznělo na smutečním obřadu.

Milovala kreslení a sport

Na medicínu toužila jít i Katka a rovněž i ona byla umělecky nadaná. Na základní umělecké škole studovala výtvarný obor. Malování milovala. Ráda kreslila přírodu, zvířata a květy. Věnovala se i sportu.

Hrála basketbal. Fandila hokeji a sledovala i formule. „Její přítomností jsme i my rozkvétali. A její ochotou jsme byli stále obohacováni. Jednoduchost, která se v ní skrývala, tvořila největší krásu její duše a srdce,“ zavzpomínali na Katku.

Video  Při dopravní nehodě v Jaroměři zemřel cyklista, střetl se s nákladním autem. (3.4.2024)  - aktu.cz
Video se připravuje ...

nnnnnnnnnnnnnnnnnn ( 11. dubna 2024 23:00 )

proč ty chuděry maji rozostřené ksichty...

alala ( 11. dubna 2024 16:14 )

To samé jsem si říkala. Budoucí lékařka by šlo napsat, pokud by dotyčná medicínu již studovala nebo na ni byla alespoň přijata. Je to samozřejmě tragédie, ale proč k tomu musí být takové zavádějící informace?

verka1 ( 11. dubna 2024 13:32 )

Řidič autobusu bude potrestaný od soudu. Potrestaný bude až do konce svého života. Slabší jedinec by si sáhl na svůj život.

verka1 ( 11. dubna 2024 13:30 )

Tak ještě holky nedělaly zkoušky na VŠ.

vinke ( 11. dubna 2024 12:15 )

Podle mne , jak se nohou všichni dotkli půdy, kde se měla konat křesťanské akce, vytáhli růžence. A to včetně řidiče, který seděl přímo za volantem. proto si nevšiml si, že s ním autobus jede. Autobus jistě neměl zrychlení z nuly na sto během dvou vteřin.
Jenže si toho nikdo z nich v tom svém náboženském vytržení vůbec nevšiml, takže jich pak bus 10 převálcoval. A ještě nyní ten kněz vyzývá pozůstalé a truchlící, aby věnovali modlitby i nebohému panu řidič.
Tomuhle může pochopit snad jen bigotní věřící.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání