Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Záhada porsche v přívěsu odhalena: Oboje bylo kradené, obvinění sedí ve vazbě

Autor: rv - 
10. dubna 2024
11:10

Záhadu skříňového přívěsu k přepravě vozidel odstaveného na sídlišti v jihočeském Táboře rozlouskli kriminalisté. Vnitřek nástavby ukrýval luxusní sporťák porsche, jak auto, tak přívěs byly kradené. Pro zloděje z opačných konců republiky si teď došla zásahovka. Škodu jim zatím spočítali na 10 milionů.

Podivný příběh se začal odvíjet krátce před loňskými vánočními svátky. Podezřelý přívěs zaparkovaný na Pražském sídlišti v Táboře ukrýval překvapení. „Policisté zjistili, že jeho útroby skrývají sportovní luxusní automobil značky Porsche 718 Cayman GT4 a čtyři kompletní kola k vozidlu BMW v závodní verzi,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Ukázalo se, že přívěs se sportovním vozem byl ukradený v Bavorsku. Na případu pracovali táborští kriminalisté, v těchto dnech spadla klec. Pro tři podezřelé z Jihočeského a Moravskoslezského kraje si došla zásahovka. Dva muži (32 a 46) byli obviněni, mimo jiné z krádeže.

Mladší muž, který pochází z Táborska, si ke krádeži přívěsu vypůjčil bez souhlasu majitele dodávku. Jeho kumpán z Ostravska sedl za volant, ač má na triku několik zákazů řízení. „Oba se uvedeného jednání měli dopustit přesto, že byli v posledních třech letech potrestáni pravomocným rozsudkem soudu,“ doplnila Pokorná.

Škoda, kterou výtečníci napáchali, zatím přesáhla 10 milionů korun. Nejspíše se ale nejedná o konečnou sumu, obvinění toho mají asi na triku více. Skončili ve vazbě, hrozí jim až osm let za mřížemi.

Video  Loupež jako z filmu přímo v centru města: Za minutu zmizela fára za desítky milionů!  - Twitter/Essexpolice
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání