Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V rychlíku do Prahy zemřel cestující (†70)! Předtím odmítl převoz do nemocnice a podepsal revers

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: pma - 
5. dubna 2024
13:06

Ze slovenského Humenného vyjel noční mezinárodní vlak mířící do konečné stanice v Praze. Seděl v něm i 70letý muž, kterému se po cestě přitížilo a musel být ošetřen záchranáři. Ti mu doporučili okamžitý převoz do nemocnice. Transport do zdravotnického zařízení ale cestující odmítl, podepsal revers a pokračoval v cestě. Po několika hodinách se mu znovu přitížilo a to mu už nedokázali pomoci ani záchranáři.

Neštěstí se stalo během Velikonočního pondělí v mezinárodním vlaku. Ten vyjel z výchozí stanice Humenné kolem sedmé hodiny večer. Po zhruba třech hodinách se ale cesta zkomplikovala. 

„Vlakvedoucí přivolal ve 22:23 na žádost průvodce lůžkového vozu rychlou zdravotní pomoc do železniční stanice Kysak (okr. Košice-okolí),“ uvedla pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ Lucia Lizáková, mluvčí Železnic Slovenské republiky (ŽSR).

Záchranáři muži po nezbytném ošetření doporučili okamžitý převoz do nemocnice, ten však 70letý cestující odmítl, podepsal revers a umanul si, že bude pokračovat v cestě. 

Jenže tím však drama v nočním rychlíku mířícím do cílové stanice v Praze neskončilo. Přibližně kolem jedné hodiny ranní zavolal na tísňovou linku dispečer Železniční společnosti Slovensko a operátorům sdělil, že se stejnému cestujícímu udělalo opět zle.

K vlaku, který zastavil na nádraží v Liptovském Mikuláši, zamířili opět záchranáři. Tentokrát ale jejich zásah šťastně neskončil. Muž svým zdravotním komplikacím bohužel v soupravě podlehl. 

„Po přemístění cestujících a vynesení mrtvého těla pohřební službou byl vůz uzamčen a odstaven v železniční stanici Vrútky. Tam byla posléze provedena dezinfekce vozu,“ přiblížila Lizáková. 

Video  Při neštěstí u obce Beňadiková tragicky zemřela Zuzana (†45) a její dcera Patricie (†9).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Marek Badatel ( 6. dubna 2024 01:03 )

Už nikdy nechtěl vystoupit. Tak tam skonal.

Marek Badatel ( 6. dubna 2024 00:19 )

To asi jo. Než se v plínkách nechat krmit a přebalovat. A napůl o sobě nevědět.

Marek Badatel ( 6. dubna 2024 00:18 )

Snažil se skonat co nejblíže české hranici. Je to hrdina 🙂

Marek Badatel ( 6. dubna 2024 00:17 )

Vlak na obrázku určitě není rychlík z Humenného.

Chcibytkojen ( 5. dubna 2024 23:33 )

🤦‍♂️

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání