Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Drama pod horou Satan: Češky uvázly při sestupu, letěl pro ně vrtulník!

Aktualizováno -
30. března 2024
12:32
Autor: ČTK - 
30. března 2024
10:48

Slovenští záchranáři pomáhali v pátek dvěma českým horolezkyním, které sestupovaly žlabem pod horou Satan do Mlynické doliny ve Vysokých Tatrách a uvázly nad skalnatým prahem. Jedna z nich mezitím spadla pod skalní stěnu, uvedla slovenská Horská záchranná služba (HZS) na svém webu. Záchranáři ji poté předali zdravotníkům.

Záchranáře kontaktovala dvojice uvázlých žen v pátek odpoledne. Během přesunu záchranářů na místo pak jedna z horolezkyň spadla pod stěnu. „Podle informací od nahlašovatele, který byl u ní, byla po pádu otřesená, ale bez viditelných poranění,“ uvedla HZS. Dodala, že k ženám se z vrtulníku spustili dva záchranáři.

Horolezkyně, která spadla pod stěnu, byla ošetřena a helikoptéra ji přepravila do Starého Smokovce, kde si ji převzali přivolaní zdravotníci, uvedli slovenští záchranáři. Více informací ke zdravotnímu stavu ženy není k dispozici.

Před několika dny informovala slovenská horská služba o smrti devětačtyřicetiletého českého turisty pod horou Satan. Na záchranáře se tehdy obrátili turisté, kteří viděli, jak žlabem pod horou směrem do Mlynické doliny spadl muž. Zřítil se 400 až 500 metrů. I k němu vyletěl záchranářský vrtulník. Svědci nehody muže resuscitovali až do doby, než k nim dorazili záchranáři. Lékař však už jen konstatoval smrt.

Video  Slovenští záchranáři pomáhali dvěma Češkám ve Vysokých Tatrách. (30.3.2024)  - HZS SK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání