Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Daniella popsala život v nechvalně proslulé sexuální sektě: Zneužívání a prodej dětí i orgie

Autor: jel - 
14. března 2024
05:00

Šestatřicetiletá Daniella Mestyanek Youngová vyrostla v nechvalně proslulé sektě známé pod názvem Boží děti (Children of God), která se později přejmenovala na Rodinu (The Family International). Daniella popsala, že v podivném kultu dochází k psychickému i fyzickému týrání dětí i ke zneužívání. Z šíleného místa se jí podařilo uprchnout v patnácti letech.

Náboženské hnutí Boží děti vychází z křesťanství a založil ho v roce 1968 v USA David Brandt Berg, kterému jeho následovníci přezdívali Mojžíš David. S mladými radikálními hippies vyhlásil revoluci především ve vzdělávací, církevní a rodinné struktuře. Revoluce se týkala také sexuální oblasti.

Členy kultu učil, že všechna slova z bible, která hovoří o lásce, vlastně hovoří o sexu. Praktikovali také sex podle přesného rozpisu a jakékoli odmítnutí partnera z rozpisu se považovalo za sobecké nebo nekřesťanské. Navíc Berg údajně tvrdil například to, že děti mohou mít sexuální zážitek už v pěti nebo šesti letech a doporučoval rodičům, aby je brzo uváděli do sexuální praxe. 

Znásilnění v pěti letech

Sekta Boží děti byla později oficiálně zrušena, přejmenovala se ale pouze na Rodinu a uchýlila se více od ústraní. Daniella popsala hrůzy, které během svého dětství v sektě zažila. Uvedla, že jí nebylo dovoleno se jakkoli vzdělávat, studovat mohla jenom bibli. Byla vystavena psychickému i fyzickému týrání a především sexuálnímu zneužívání. To všechno kult maskuje tím, že jde o křesťanskou disciplínu a boží lásku.

Když bylo její matce třináct, byla přinucena se provdat za o šestadvacet let staršího muže, který patřil k vysoce postaveným členům. Daniella vysvětlila, že když se sekta přejmenovala, snažilo se její vedení vymazat špatnou pověst Božích dětí. Hodně času prý trávili tím, že si nacvičovali odpovědi na otázku, proč nejsou sekta.

Neuvěřitelným traumatem si prošla, když jí bylo teprve pět let a rok poté měla sebevražedné myšlenky. „Zažila jsem velmi ošklivý sexuální útok a říkala si, že jestli je tohle boží láska, tak s tím nechci mít nic společného,“ řekla deníku The Sun. „Dívali se, jak mě [odvádí] pedofil... byla jsem pryč deset hodin a nikdo se na nic neptal,“ dodala.

V knize, kterou Daniella napsala, navíc uvedla, že mnoho dětí zemřelo kvůli nedostatečné zdravotní péči, častému bití a dalším brutálním trestům. 

„Musela jsem odejít předtím, než mi bude šestnáct, protože v šestnácti letech se od vás očekává, že budete mít sex s kýmkoli, kdo vás požádá, a nebudete používat antikoncepci, protože sekta samozřejmě chce, abyste otěhotněla,“ popsala otřesné praktiky. 

S útěkem jí nakonec pomohla matka. Utekla do Texasu jenom s pasem a v sektě nechala matku i svých 25 sourozenců. Trvalo jí léta, než překonala to, čemu byla v dětství vystavena.

Uživatel_5650027 ( 14. března 2024 14:21 )

Blesku, proč o sektě z USA píšete?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání