Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bývalého policistu shledali vinným z několika znásilnění: Jednou z obětí je dítě!

Bývalý příslušník londýnské metropolitní policie Cliff Mitchell byl shledán vinným z několika znásilnění.
Bývalý příslušník londýnské metropolitní policie Cliff Mitchell byl shledán vinným z několika znásilnění.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
21. února 2024
19:09

Bývalý příslušník londýnské metropolitní policie byl shledán vinným z několika znásilnění, včetně znásilnění dítěte. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odkazem na vyjádření policie, podle které muž některé z těchto trestných činů spáchal v době, kdy byl policistou.

V nejnovějším případu týkajícím se největšího britského policejního sboru shledal soud 24letého Cliffa Mitchella vinným z deseti znásilnění, tří znásilnění dítěte mladšího 13 let, jednoho únosu a jednoho porušení příkazu k zákazu obtěžování.

Loni v září Mitchell znásilnil ženu, zatímco jí držel nůž u krku, poté jí zavázal oči svrškem, spoutal ruce páskami a donutil ji nastoupit do jeho auta, uvedla policie. Ženě se nakonec podařilo utéct, načež jí pomohla nejmenovaná osoba.

„Toto je skutečně šokující případ a jsem znechucen Mitchellovým odporným chováním,“ řekl zástupce komisaře metropolitní policie Stuart Cundy a označil jeho jednání za „bezostyšné zneužití moci“. Mitchell podle něj řekl jedné ze svých obětí, že jí nikdo neuvěří, protože je policista. Policie podle něj v současné době činí více než v několika posledních desetiletích, aby se zbavila členů poškozujících její integritu.

Londýnskou policií v posledních letech otřásla řada skandálů, včetně únosu, znásilnění a vraždy Sarah Everardové policistou Waynem Couzensem nebo přiznání Davida Carricka, že během téměř dvou desetiletí, kdy sloužil jako policista, spáchal 24 znásilnění, zatímco jeho kolegové propásli šanci ho zastavit.

Instituce stále čelí výzvám veřejnosti, aby se začala zabývat chováním svých příslušníků. Nezávislý přezkum v loňském roce dospěl k závěru, že londýnská policie je institucionálně rasistická, mizogynní a homofobní.

Video  Muže, který nechal spoutanou ženu v autě na Proseku, vedou k soudu. (6. února 2024)  - David Malík
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání