Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Češce hrozí v Itálii 5 let za mřížemi: Syna (4) nechala v autě a šla si zalyžovat

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: btk - 
16. února 2024
09:45

V lyžařském středisku na severu Itálie čtyřicetiletá matka z České republiky zamkla své malé dítě v autě. Malý chlapec ve voze zoufale plakal, ale naštěstí po příjezdu policistů nevykazoval žádné známky dehydratace. Strážci zákona matku vypátrali až na sjezdovce, kam si šla bez dítěte zalyžovat. Podle jejích slov syn zlobil, žena teď čelí obvinění ze zanedbání péče.

Incident se odehrál v obci Castello Tesino, na parkovišti před lyžařským střediskem v průsmyku Bracon. V jednom ze zaparkovaných aut seděl malý chlapec a zoufale plakal. Na místo rychle přijeli policisté, kteří se chlapce pokusili dostat ven. Sám chlapec se po příjezdů policistů okamžitě uklidnil, naštěstí nebyl dehydrovaný. Situace se ovšem mohla rychle změnit.

Matka si šla zalyžovat

Auto bylo zamčené. Než aby policisté dveře otevřeli násilím, pokusili se vypátrat matku dítěte. Nejprve tak učinili vypátráním čísla jejího mobilního telefonu. Po několika neúspěšných pokusech o zavolání se policisté rozhodli rozeslat vzkaz přes reproduktory lyžařského vleku.

Matka chlapce po hodině pátrání konečně jedno z varování zaslechla a vydala se ke svému autu, kde na ni čekali policisté. Žena se hájila tím, že dítě zlobilo a starost o chlapce přenechala svému třináctiletému synovi, který toho však měl po chvíli dost a odešel na sníh. O incidentu informovaly místní noviny Corriere del Trentino. Žena v tuto chvíli čelí obvinění a za opuštění nezletilého dítěte jí hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Video  Policisté zachránili holčičku, kterou její otec nechal zavřenou v autě. (21. července 2022)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

MADONNA ( 17. února 2024 13:22 )

MADONNA ( 17. února 2024 13:22 )

Přesně tak

MADONNA ( 17. února 2024 13:21 )

Přesně

MADONNA ( 17. února 2024 13:21 )

MADONNA ( 17. února 2024 13:20 )

🤣🤣🤣 Bože ty jsi tupá... Budeš rozhodně skvělá matka, dle komentáře 🤣Anebo, ani matka nejsi, protože tohle není normální uvažování...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání