Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

54 let od únosu a vraždy maminky McKayové: Spletli si ji se ženou miliardáře! Najdou teď tělo?

Autor: btk - 
6. února 2024
18:39

Po více než 50 letech od hrůzného únosu a vraždy tehdy pětapadesátileté Muriel Mckayové se dcera Dianne setkala s vrahem Nizamodeenem Hoseinem, který na mapě ukázal místo, kde zakopal její tělo. Dianne vraha nejen objala, ale políbila ho na obě tváře v naději, že mamince po tolika letech zajistí řádný pohřeb.

„Dobrý den, byla to dlouhá cesta, jen abych vás po těch letech konečně viděla,“ řekla Nizamodeenemu již čtyřiaosmdesátiletá Dianne McKayová. Podle svých slov vraha své matky naposledy viděla před 54 lety v Old Bailey, kde si vzpomíná na hlubokou nenávist.

Co se v roce 1969 stalo?

Bratry Nizamodeena a Arthura Hoseinovi shledali vinnými z vraždy Muriel Mckayové v roce 1969, kterou unesli a pod záminkou výkupného ve výši jednoho milionu liber (asi 29 milionů korun) také mučili. Jednalo se však o omyl, bratři si Mckayovou spletli s první manželkou mediálního magnáta Ruperta Murdocha.

Maminku zabili na farmě v Hertfordshiru a Nizamodeen její tělo pravděpodobně zakopal. Ostatky se však nikdy nenašly. To vedlo k děsivým spekulacím, že její tělo sežrala prasata na farmě.

Oba bratry nedlouho poté zadržela policie, byli shledáni vinnými z únosu a vraždy a soud je odsoudil na doživotí. Jednalo se tak o jeden z prvních případů, kdy byl vynesen rozsudek za vraždu bez nalezení mrtvoly. Nizamodeena však v roce 1990 propustili.

Setkání po 50 letech

Po téměř 50 letech se již čtyřiaosmdesátiletá Dianne Mckayová znovu setkává s vrahem své maminky. Nizamodeena nečekaně objala a políbila ho na obě tváře. „Mou maminku zabil mladý muž jménem Nizamodeen, nikoli tento směšný stařec. Musíte to vnímat takhle,“ řekla později novinám Dianne, která ovšem i přesto Hoseinovi nikdy neodpustí.

„Byl jsem mladý a strašně se svého bratra bál. Dělal jsem jen to, co mi řekl,“ uvedl Nizamodeen.

Při víkendovém setkání vrah ukázal na původních fotografiích farmy místo, kde Muriel mučili. „Vaše matka mi říkala synu, to na tom bylo to nejtěžší. Lituji toho a přál bych si všechno vrátit zpět,“ dodal vrah.

Tělo ukryli v hnoji

Nizamodeen dlouhá léta odmítal sdělit podrobnosti o osudu paní McKayové - nyní však tvrdí, že se zhroutila a zemřela na infarkt. Je si také jistý, kde tělo paní McKayové pohřbil – v panice její tělo pohřbil pod hromadu hnoje za farmou.

Policie se oblast farmy pokoušela prohledat několikrát, hledání však vždy skončilo neúspěšně.

Video  Nález mrtvého muže v Kyjském rybníku (25. ledna 2024)  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání