Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivá smrt ženy v Olomouci: Zavraždil ji ani ne patnáctiletý syn?

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk.cz - Václav Burian)
Aktualizováno -
18. ledna 2024
13:37
Autor: ČTK, jel - 
18. ledna 2024
10:46

 Olomouci našli v úterý policisté v bytě zavražděnou osmatřicetiletou ženu. Podezřelého pachatele dopadli v noci na středu, jde o nezletilého chlapce mladšího 15 let. Hoch se k činu přiznal. S ohledem na jeho věk nechtějí policisté k případu sdělovat bližší informace včetně motivu a způsobu vraždy. Vzhledem k věku podezřelého bude případ s největší pravděpodobností odložen. Hoch totiž není trestně odpovědný, řekl to krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. V Olomouckém kraji jde o první letošní vraždu.

Po ženě začali policisté pátrat v úterý vpodvečer poté, co se na ně obrátil čtyřicetiletý muž, který postrádal svou bývalou přítelkyni a měl o ni vážné obavy. „Policejní hlídka vyrazila prověřit místo jejího bydliště v olomoucké části Povel. Po vstupu do bytu našla osmatřicetiletou ženu bez známek života. Okolnosti na místě poukazovaly na podezřelé úmrtí zaviněné cizí osobou,“ uvedl krajský policejní mluvčí.

Přivolaní kriminalisté na základě zajištěných stop do středečního rána zadrželi podezřelého nezletilého hocha. K činu se přiznal. „Vzhledem k věku podezřelého nelze k případu sdělovat bližší informace,“ doplnil Hejtman. Policisté tak nechtějí komentovat ani to, jak hoch ženu zavraždil a zda byli v příbuzenském vztahu. Podle neoficiálních informací šlo o syna zavražděné. Krajská mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková řekla, že žena utrpěla řezná poranění. Záchranáři již napadané ženě na místě pomoc neposkytovali, přivolán byl až koroner k ohledání těla. „Šlo o mnohočetná řezná poranění v oblasti hlavy, byla tam velká ztráta krve,“ uvedla Mikisková.

Hoch se vzhledem k věku vězení vyhne, skončit však může v diagnostickém ústavu. O osudu těchto nezletilých pachatelů rozhoduje soud. „S největší pravděpodobností bude případ odložen vzhledem k tomu, že osoba není trestně právně odpovědná,“ doplnil Hejtman. V případě, že by pachateli bylo více než 18 let, hrozilo by mu za vraždu 12 až 20 let vězení. Jako mladistvému mezi 15 až 18 lety by mu hrozila sazba poloviční.

Ve statistikách olomoucké krajské policie je nezletilý pachatel vraždy ojedinělým případem. Naposledy vyšetřovali kriminalisté v Olomouckém kraji obdobný případ v říjnu 2004, kdy byl zavražděn třináctiletý hoch, jehož tělo s bodnými ranami a podřezaným krkem našli lidé nedaleko kulturního domu v Hanušovicích na Šumpersku. V souvislosti s případem tehdy policisté zadrželi nezletilého o rok staršího školáka, šlo o spolužáka oběti.

Kriminalisté loni v Olomouckém kraji řešili podle informací ČTK pět případů vražd, z toho jeden měl tři oběti. Ten nejtragičtější se stal loni v dubnu v osadě Boňkov na Přerovsku. Útok pachatele, který nakonec spáchal sebevraždu, nepřežil pár seniorů a jejich patnáctiletý vnuk. Jeho matka byla zraněna a skončila v nemocnici. Motivem činu byla zřejmě žárlivost.

Video  Insta Crime Podcast: Dětský vrah z Kmetiněvsi zavraždil Barunku (†13)  - Chebotareva
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 20. ledna 2024 10:16 )

Jste debil, vlastně omlouvám se všem s diagnózou debilita... protože i Vy víte, že i napadnout vlastní matku je trestné natož zavraždit! Pane Václave Varle, pokud máte synka, tak si Vaše žena "třeba zaslouží být zavražděna" jeho rukou...bez dalšího komentáře...

Běžný Uživatel ( 19. ledna 2024 02:58 )

Kdo z vás postrádá svou Ex? To mi hlava nebere, že zrovna její bejvalej ji dal hledat. Já svou Ex vymazal z telefonu a změnil číslo. Kdyby jí někdo zabil, ani o tom nebudu vědět 🤔

mysicka88 ( 18. ledna 2024 20:52 )

Je to hlavně o rodičích a výchově. Spousta lidí rozvedených, děti nevědí pořádně kam patří. Matky dneska nejsou pořádně matkami, o otcích ani radši nemluvit. Radši někde hulit, hrát hry, než se starat o rodinu. Je mi z téhle doby na zvracení.

9876543 ( 18. ledna 2024 19:05 )

A to musí ty hajzlové opravdu hned myslet na to nejhorší.
To bude spíš tou politickou kulturou,..když vidí jak se poslanci namísto práci věnují zábavě,..samá omluvenka, zákony na h...Politici si žijí svým životem, nic je nezajímá.
Takovej parchant má za to, že je bezvládí....a může si dělat co chce.

Rodiče se vždy rozváděli, ale tohle co je teď, zabít jen z nenávisti,nebo pro prachy a ještě svého rodiče to snad nebylo.Byla pracovní povinnost, to mělo hodně co do sebe.

crnecek ( 18. ledna 2024 18:45 )

Podivné zákony, takže nic se vlastně nestalo a zmetek může vraždit kdy si vzpomene. Paráda, jen tak dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání