Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bizarní krádež v kroměřížském kostele: Nezvaný host během svatebního obřadu odnesl fotoaparát, natočila ho kamera

Autor: pma - 
5. ledna 2024
14:49

Na svůj svatební den zřejmě nikdy nezapomenou snoubenci z Kroměříže, kteří si pár dní před Vánoci řekli své „ano“ v místním kostele. Během svatebního obřadu se do svatostánku dostal i nezvaný šestačtyřicetiletý muž a odcizil odložený fotoaparát za dvacet pět tisíc korun. Zloděj ovšem neměl ponětí, že ho při činu zachytila bezpečnostní kamera. 

Když se 1. prosince loňského roku scházeli svatebčané v kostele v Kroměříži, netušili, že se o průběh obřadu bude zajímat policie. V nestřeženém okamžiku se totiž do svatostánku dostal nezvaný host.

Toho si ale nikdo ze svatebčanů nevšiml, protože právě probíhal obřad. Šestačtyřicetiletý muž využil situace a ukradl volně odložený fotoaparát jednoho z fotografů a odešel. Chybějícího zařízení si ale po chvíli účastníci svatby všimli a zalarmovali policii. 

Video  Zloděj kradl během svatebního obřadu v Kroměříži. (prosinec 2023)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ke smůle zloděje byly v kostele v onu chvíli zapnuté kamery, které snímají dění uvnitř. Díky záznamům a rychlé pátrací činnosti se policistům podařilo muže podezřelého z krádeže dopadnout po několika dnech. 

Zloděj způsobil škodu téměř za dvacet pět tisíc korun. „Šestačtyřicetiletému muži hrozí za trestný čin krádeže až dvě léta za mřížemi,“ vyjádřil se k případu policejní mluvčí Radomír Šiška.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání