Dva muži se do prodejny vloupali v nočních hodinách. Kladivy rozbili sklo balkonových dveří a vnikli dovnitř, kde pokračovali v rozbíjení vitrín. Z nich ukradli zhruba 90 kusů hodinek v hodnotě 3,5 milionu korun a utekli. „Dva neznámí pachatelé vtrhli do prodejny, za užití kladiv a palic ji rozbili, dostali se dovnitř. Začal hned znít zvukový alarm, ale to je neodradilo. Počínali si velmi sofistikovaně. Začali rozbíjet výlohy a z nich odcizovat hodinky. Vybírali si, došlo k odcizení hodinek značek Cartier, Seiko, které patří na černém trhu k poptávce,“ řekl Karel Popela z oddělní obecné krimianlity. Na krádež byli zloději připraveni, na hlavách měli čelovky, používali rukavice a celý obličej měli zamaskovaný respirátory. Na poškozeném majetku je zhruba 50tisícová škoda.

„Nejpravděpodobnější je, že se jednalo o cizí státní příslušníky, neboť jsme nezaznamenali podezřelý prodej hodinek na černém trhu v Česku. Pracujeme s verzí, že před spácháním skutku se podezřelý muž nacházel v prodejně jako obyčejný zákazník, choval se nestandardně,“ dodal Popela.

Policisté zveřejnili kamerové záznamy, na kterých je vidět vloupání. Na jednom záběru je také onen muž, který prodejnu navštívil večer před krádeží a mohl by podle policie poskytnout důležité informace k celému případu. „Pokud muže v zelené bundě s červeným batohem poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodala policie.

Video
Video se připravuje ...

Krádež hodinek v Praze 6. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií