Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rakousko řeší problém s mrtvým Čechem: Našli ho u hranic!

ilustrační foto
Insta Crime Podcast: V Lipně plavala nahá mrtvola. Vrah Gabriely se nenašel, podezřelý byl i Fritzl  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
21. prosince 2023
17:35

Případ českého občana, jehož tělo bylo před téměř devíti měsíci nalezeno ve štěrkové jámě v dolnorakouské obci Schönkirchen-Reyersdorf nedaleko hranic se Slovenskem, je pro rakouské kriminalisty záhadou.

O případu ve čtvrtek informovala agentura APA, podle níž se 39letý Čech pravděpodobně stal obětí násilného trestného činu. Policie se obrátila s prosbou o pomoc na veřejnost a zveřejnila fotografii Radka B., jehož mrtvé tělo bylo objeveno ve firemním areálu 30. března.

Státní zastupitelství v Korneuburgu provedlo pitvu a ve spolupráci s českými úřady se rakouským vyšetřovatelům podařilo muže identifikovat. Už 10. ledna příbuzná Radka B. ohlásila na kriminální policii v Brně zmizení muže. Z dosavadních zjištění podle dolnorakouské policie vyplývá, že Čech 6. ledna cestoval pravděpodobně vlakem z České republiky přes Slovensko do Rakouska.

Odpoledne téhož dne se zdržoval v okrese Gänserndorf, v okolí Marcheggu a večer pak ve městě Gänserndorf. Kontaktní osoby nebo konkrétní místa, kde se muž zdržoval, vyšetřovatelé dosud nezjistili.

Radek B. v minulosti pobýval ve Vídni, kde vykonával příležitostné práce na stavbách. Policie nemá informace o žádných kontaktních osobách nebo adresách od příjezdu muže do Rakouska 6. ledna do objevení těla 30. března.

Doposud nebyla zjištěna ani žádná souvislost mezi Radkem B. a místě nálezu jeho těla v okrese Gänserndorf. Vzhledem k tomu, že muž byl jen spoře oděn a neměl u sebe doklady, předpokládají rakouské úřady, že tělo někdo na dané místo odklidil po smrti oběti.

K příčině úmrtí muže policie z kriminalisticky taktických důvodů neuvedla žádné informace.

Video  Insta Crime Podcast: V Lipně plavala nahá mrtvola. Vrah Gabriely se nenašel, podezřelý byl i Fritzl  - pdc, icp, Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání