Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladíkovi se spoluhráč během hraní online hry svěřil, že se pořezal: Policie ho vypátrala v Kladně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
7. prosince 2023
10:42

Během hraní mladíkovi jeho spoluhráč poslal fotografii s pořezanou rukou a se slovy, že se bojí vykrvácení. Chlapec neváhal, zavolal na policii a ta rozjela pátrací akci. Pátráním v internetovém prostředí se dostali až ke zraněnému klučinovi, kterého našli v Kladně.

Policisty v úterý večer kontaktoval mladý pařmen z jižních Čech, měl totiž vážnou obavu o svého spoluhráče. Během hraní hry Grand Theft Auto mu poslal fotografii s pořezanou rukou s tím, že se bojí vykrvácení. Jeho kamarád ale netušil, jak se jmenuje, natož kde bydlí.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

I tak se ale rozhodl vše nahlásit. „Policisté vzali věc velmi vážně, prověřili podle zjištěných jmen a přezdívek sociální sítě, zapojili kolegy ze specializovaných útvarů v Praze,“ popsal mluvčí policie Jiří Matzner.

Pátrání v internetovém prostředí policisty navedlo na jednu konkrétní adresu ve středočeském Kladně. „Místní policisté zde našli mladého kluka, který se sebepoškozoval, policisté mu zajistili převoz na psychiatrické oddělení. Nadělili mu tak druhou šanci,“ dodal mluvčí.

Nůž na krku

Ještě před tímto náročným případem policisté řešili v Českých Budějovicích muže, který stál na chodbě a u krku si držel nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. Chtěl spáchat sebevraždu, policisté s ním ale po příjezdu začali vést krizovou komunikaci. Ve chvíli, kdy se otočil na sousedku, která s ním předtím mluvila, ho policisté zajistili. Ublížit si nestačil. „Od policejních čertů tak dostal druhou šanci,“ doplnil policista.

Video  V Masné ulici došlo ke krvavému incidentu. Cizince pobodal útočník. (29. listopad 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání