Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hledaného Josefa zadrželi v Argentině: Vězení se vyhýbal 25 let!

Hledaného Josefa Š. dopadli v Argentině.
Hledaného Josefa Š. dopadli v Argentině.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2023
16:58

Na hranici mezi Argentinou, Brazílií a Paraguayí počátkem listopadu zadrželi českého občana, který se posledních 25 let vyhýbal nástupu do vězení. Hledaný Josef Š. byl v roce 1998 odsouzen za podvod ve firmě na 30 měsíců za mřížemi. České úřady žádají o jeho vydání do České republiky. Napsal to ve čtvrtek server Novinky.cz.

Mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka potvrdil, že muž byl zadržen na území Argentiny na základě mezinárodního pátrání vyhlášeného Interpolem. „Aktuálně je umístěn ve vazbě v rámci extradičního řízení,“ uvedl pro Novinky a Právo.

Josef Š. si ve firmě, kde pracoval, přeposlal 2,72 milionu korun na svůj účet. Jeho partnerka Novinkám a Právu řekla, že se tak chtěl dostat k procentům z provedených zakázek, které mu dlužil majitel firmy. Ten však věc oznámil na policii a Josef Š. skončil jako obžalovaný u soudu. Nejprve mu Krajský soud v Brně uložil 5,5 roku vězení, trest mu snížil odvolací olomoucký vrchní soud. Josef Š. pak opustil Českou republiku, protože se podle své partnerky cítil nevinný a s trestem nesouhlasil.

Video  Muž v dámském oblečení a s výrazně nalíčeným obličejem přepadl 16. listopadu 2023 v pražské Michli ženu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

stoura ( 1. prosince 2023 08:32 )

Kdyby justice byla co k čemu, tak už by bručel, vždyť je v téhle republice a zatím nikam neutekl!! 😨 Bohužel obyčejné lidi chytí a potrestají rychle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání